Elustiil

Igikestev mälumäng / Continuous quiz

Moderaatorid: Hallvatt, aadu

Foorumi reeglid
Alates 30. märtsist on foorumisse Mnemomaratoni tarbeks ehitatud punktisüsteem. Selle eesmärk pole tekitada konkurentsi, vaid lihtsalt pakkuda lisavõimalust mängumõnule. Punktide lisamine seisneb mälumängurite südametunnistusel, kuna igaühel on võimalik teise mängija punkte muuta. Seetõttu jääme lootma, et Te ei kuritarvita seda süsteemi.
Postituse kõrval on alati näha vastaja kasutajanime. Iga õige vastuse eest saab 2 punkti - pooliku vastuse eest 1 punkt. Vastajale punkti(de) lisamiseks vajutada nupule [Mod.] ning seejärel sisestada kasutaja uus punktide arv - kui kasutajal on 14 punkti, tuleb sisestada "16" jne.

Elustiil

PostitusPostitas arko 24.04.2006, 09:31

Kuulge, avastasin, et see palju kära tekitanud teema puudub meilt maratonis täiesti. See viga tuleb parandada.

Niisiis - toit-jook, kaubamärgid, mood, rõivastus, aksessuaarid, ilu ja tervis, new age, vidinad, kiiksud ja mida iganes veel.

Ma siis alustan.
Need on Itaalia klimbid, mida tehakse tavaliselt kartulist ja jahust, aga igasugu muud värki võib ka lisada. Serveeritakse kastmega. Firenze kandis kutsutakse neid topinideks (põldhiired). Mis?
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
 
Postitusi: 6229
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Punkte: 579.00
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Henry IX 24.04.2006, 09:34

Ravioli? Üks peakelner Arma di Tagia hotelli restoranis püüdis neid pastade nimesid mulle kunagi õpetada.
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Kasutaja avatar
Henry IX
 
Postitusi: 7740
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Punkte: 782.00
Asukoht: Kännus, Tallinnas

PostitusPostitas arko 24.04.2006, 09:38

Ei, ravioli on meie jaoks pelmeen.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
 
Postitusi: 6229
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Punkte: 579.00
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Henry IX 24.04.2006, 09:46

Oli siis segamini, on ka nüüd, tagliatelle oli ka üks asi mida me sõime
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Kasutaja avatar
Henry IX
 
Postitusi: 7740
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Punkte: 782.00
Asukoht: Kännus, Tallinnas

PostitusPostitas arko 24.04.2006, 09:49

Ei ole ka see, need ikka sellised pikad lindid.
Rangelt võttes polegi see päris pasta.

Retsept:
Harilik ***

kilo kartuleid
1 3/4 kl jahu
soola

Kartulid aurutada või keeta, seejärel pudruks ja aeglaselt sõeluda sisse jahu ja näpuotsaga soola. Sõtkuda parajalt sitke taigen. Rullida sõrmelaiused vorstid, lõigata neist tollised tükid ning suruda pöidlaga vastu kahvli kumerat osa, et tuleksid veits kaardus ***id...

***id keeta soolatud vees ja kui pelmeenidki, tõsta veest minut-paar peale pinnale tõusmist. Võib proovida ka lisanditega ***sid.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
 
Postitusi: 6229
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Punkte: 579.00
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas polt 24.04.2006, 09:50

Kui see tagliatelle on verde siis on minu teada tegemist hoopis pastaroaga mida tõlgitakse eesti keelde rohekisteks nuudliteks. Mul oli pärnusd eelmisel hooajal rahvaste köö sihuke teema valligaatoris ja sai ise tagliatelle verdet küsida!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
polt
 
Postitusi: 8174
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Punkte: 147.00
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitas holte 24.04.2006, 09:53

See peaks suht kange küsimus olema, pr Mrj, kes oli just
öösi gastronoomialugemikku lugenud, ei tuletanud ka
hästi meelde. Aga vaatas ja lisas, et selle nime all peaks
tuntama ka teokarbikujulist pastat.
Kasutaja avatar
holte
 
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Punkte: 781.00
Asukoht: Rapla

PostitusPostitas polt 24.04.2006, 09:58

Mina kahtlustan et eesti keeles on nende asjade nimi lihtsalt klimbid. Näiteks Napoliklimpe tehakse samamoodi kartul ja jahu enamvähem pooleks?
Canneloonid on ka mingid asjad?!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
polt
 
Postitusi: 8174
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Punkte: 147.00
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitas pnberg 24.04.2006, 10:34

Tortelliinid?
Kasutaja avatar
pnberg
 
Postitusi: 377
Liitunud: 04.01.2005, 13:51
Punkte: 43.00

PostitusPostitas polt 24.04.2006, 10:36

Kas Prantsusmaal on sama asi Gratään?
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
polt
 
Postitusi: 8174
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Punkte: 147.00
Asukoht: Pärnu

PostitusPostitas arko 24.04.2006, 10:58

Ei ole veel õiget vastust :( Prantsusmaa kohta ei oska kommenteerida.
Ilmselt asi selles, et Eestis pole korralikku Itaalia restorani (pizzakad ei lähe arvesse) või vähemalt mitte taskukohast. Mina sõin neid Sarajevos.

Vihjeks veel see, et sõnal on sarnasus (ja ilmselt mitte juhuslik) vähemalt inglise ja saksa keele sõnaga, mis tähendab sõlme.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
 
Postitusi: 6229
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Punkte: 579.00
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas holte 24.04.2006, 10:59

Ühesõnaga, arvati, et peaks olema selline
kartulivigur nagu gnocchi
Pilt
Kasutaja avatar
holte
 
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Punkte: 781.00
Asukoht: Rapla

PostitusPostitas arko 24.04.2006, 11:00

Seesama, jah
:arrow:
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
 
Postitusi: 6229
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Punkte: 579.00
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas holte 24.04.2006, 11:19

Kokanduses on üsna kõva nimi prantsuse
poliitik ja gurmaan Chateaubriand.
Kui te restoranis Chateaubriandi biifsteegi
tellite, siis mismoodi seda küpsetama peaks,
et tegu oleks täiesti klassikalise Cb-ga?
Kasutaja avatar
holte
 
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Punkte: 781.00
Asukoht: Rapla

PostitusPostitas polt 24.04.2006, 11:30

No pakun mingid krõbe kest /seest toores varianti-see paeks mingi klassikaline teema olema.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
polt
 
Postitusi: 8174
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Punkte: 147.00
Asukoht: Pärnu

Järgmine

Mine Mnemomaraton

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist