Elustiil

Igikestev mälumäng / Continuous quiz

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Foorumi reeglid
Alates 30. märtsist on foorumisse Mnemomaratoni tarbeks ehitatud punktisüsteem. Selle eesmärk pole tekitada konkurentsi, vaid lihtsalt pakkuda lisavõimalust mängumõnule. Punktide lisamine seisneb mälumängurite südametunnistusel, kuna igaühel on võimalik teise mängija punkte muuta. Seetõttu jääme lootma, et Te ei kuritarvita seda süsteemi.
Postituse kõrval on alati näha vastaja kasutajanime. Iga õige vastuse eest saab 2 punkti - pooliku vastuse eest 1 punkt. Vastajale punkti(de) lisamiseks vajutada nupule [Mod.] ning seejärel sisestada kasutaja uus punktide arv - kui kasutajal on 14 punkti, tuleb sisestada "16" jne.
Vasta
karmen päärda
Postitusi: 15
Liitunud: 03.05.2006, 08:53

Postitus Postitas karmen päärda »

Onu Napoleon käis aastal 1811 prantsusmaal Courvoiser viinavabrikus külas ja siis tehti tema auks spetsiaalne Cognac de Napoleon. Hiljem ostsid inglased selle firma ära ja siis sai sellele joogile nimeks Brandy of Napoleon. :lol:
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Postitus Postitas holte »

Olen vist väga lolli küsimuse küsinud.
Courvoiser'l on tõesti Napoleoni nimeline konjak,
aga ma mõtlesin Napoleoni markeeringuna.
See peaks olema sama, mis XO muidu, ehk siis
vähemalt 5-6 aastat vaadis veetnud konjak.
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

Kas siis umbes samapalju, kui Punapart mingi saare peal laagerdus?
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Postitus Postitas holte »

umbes niipalju jah, St Helenal.
Alanud asi mingist Briti mereohvitseride
naljast, kirjutab raamat "Gastronoomia ajalugu".
A' ega seda ei maksa nii väga tõe pähe ehk võtta. :arrow:
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

Kuda kutsutakse jaapani köögis üldnimega toorest, peeneks viilutatud merekala või muud mereandi?
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
Hallvatt
Postitusi: 3480
Liitunud: 15.04.2005, 15:10
Asukoht: Haapsalu / Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Hallvatt »

sushi?
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

Aga pole mitte... sushi koosneb ikka rohkematest asjadest, riis jms.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
Hallvatt
Postitusi: 3480
Liitunud: 15.04.2005, 15:10
Asukoht: Haapsalu / Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Hallvatt »

nigiri
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

Nigiri on üks sushi tüüpe
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
vibumees
Postitusi: 302
Liitunud: 07.11.2005, 20:21

Postitus Postitas vibumees »

sashimi?
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Sukijaki on üldjuhul vist peened köögiviljaribad.aga no kala nad ribastavad ka köögis...
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

vibumees teab
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
vibumees
Postitusi: 302
Liitunud: 07.11.2005, 20:21

Postitus Postitas vibumees »

Jätkame Jaapani toitudega: Üks sealkandis pakutavast on nn. marmorliha. Kahjuks ei mäleta selle kohalikku nimetust. Tegemist on väga õhukeste loomaliha lõikudega, mille rasv(!) ja lihas moodustavad marmoritaolise mustri. Kuidas selline tulemus (väljanägemine) saavutatakse?
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Ee kas see pole midagi taolist et liha kaevatakse maa sisse ja lastakse seal laagerduda? Eestis müüdi ka kunagi mingit rüütliliha sellist.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
Henry IX
Postitusi: 7741
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Asukoht: Kännus, Tallinnas

Postitus Postitas Henry IX »

Ma tean pardiliha samasugust tehnoloogiat (kamo rosu), mida saavutatakse vaakuumis kuumutamisega 62 ja 67 kraadi vahel. Tulemuseks on marmorliha. Veiselihast pole aimugi.
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Vasta