Demagoogia on see, kui jätta arvestatavad faktid kõrvale ja võtta aksioomiks täiesti
tõestamata asjaolu, mis väga suure tõenäosusega ei kehti (Sinu puhul see, et
kui korraldada ühtede küsimustega võistlus, siis auhinna nimel on suur osa mängijaid minema
nõus mängima ühisarvestuse asemel mingis teises liigas 20. või 30. koha peale)
Võtame nüüd ühe näidisvõistluse, kõige rohkem numbriliselt tuleb võistlejaid ilmselt üksikvõistlusele.
30 võistlejat - suur võistlus. Mismoodi Sa neid liigasid nüüd siis tegema hakkad?
Loogiline oleks nagu, et seniste üksikmängu tulemuste järgi ilmselt, eks ole. Loe nüüd
rahulikult üksikmängudel käinud isikud üle sealt reitingutabelist ja vaata, palju saad.
Mina sain, võimalike eksimistega, et kolmest üksikmängust on võtnud osa 40 eri isikut, sealjuures
neist 26 vaid ühest mängust. Nii et esialgu on vaid 14 isikul üldse täheldada mingit kommet korduvalt
üksikult võistlemas käia. Muidugi nende retsidiivsete isikute hulk kasvab pisut, aga 30-stest liigadest rääkimine on küll vist siiski pisut üle paisutatud.
Ja kui võtta liigas olemine siiski teenitud punktide alusel (nende alusel ju meistrimedalid jagatakse),
siis ma väidan ikka enda arvates ilma igasuguse demagoogiata, et see, kes kohal käib, küllap ikka ka
30 hulka tuleb. Ehk siis Sinu tõlgenduses, on "profiliigas".
Või olen ma millestki jälle valesti aru saanud?