EMV 2020

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Jaan_Lomp
Postitusi: 1311
Liitunud: 27.10.2007, 19:10
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: EMV 2020

Postitus Postitas Jaan_Lomp »

Millal üksik- ja paarismängu EMV-te tulemused karikasarjade tabelitesse pannakse?
IS
Postitusi: 295
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Re: EMV 2020

Postitus Postitas IS »

EMV 2020 lõpptulemuste osas infoks niipalju, et Eesti Mälumänguliidu uue juhatuse esimeseks tegevuseks sai Räpina Kihelkonna protesti arutamine, mis lõppkokkuvõttes rahuldati ning seega saab pronksmedali ka Räpina Kihelkond. NB! Vandenõuteooriate vältimiseks olgu öeldud, et värske juhatuse liige Matis Song (kui protesti huvitatud osapool) arutelul ei osalenud, vaid volitas enda asemel osalema senise juhatuse liikme Mati Räli.

Panen siia ka senise protestimise korra lingi:
http://roheline.kilb.ee/index.php/eml-m ... imise-kord

Võib-olla tuleks seda täiendada, head ettepanekud on teretulnud!

Kokkuvõtteks võib selle juhtumi põhjal anda järgmised soovitused:
- kui võistleja (võistkond) märkab, et küsimuses on (või tundub olevat) eksitavat infot, tuleb kohe märku anda. Üldjuhul peaks olema võimalik kiiresti (jooksvalt mängu ajal) küsimuse tekst üle kontrollida;
- kui mängujuht on teinud otsuse küsimus asendada või tühistada, siis oleks vajalik see muudatus igaks juhuks ka vahetult enne mängu lõppu veel üle korrata, et kellelgi mänguhoos see fakt märkamata ei jääks
Kasutaja avatar
Mystery Guest
Postitusi: 24
Liitunud: 19.11.2015, 17:58

Re: EMV 2020

Postitus Postitas Mystery Guest »

Meie ei protesti, täitsime oma osa kokkuleppest - osalesime ja seda sel korral A-liigas, kus platseerusime arvatataval kohal. Nüüd on EML-u kord juba varakult järgnevateks aastateks välja töötada sõbralikum ja mitte tunnetuslik vaid mängijate reaalset taset arvestav juhend.
IS
Postitusi: 295
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Re: EMV 2020

Postitus Postitas IS »

Aitäh kõigile, kes osalesid Räpinas toimunud meistrivõistlustel! Loodetavasti olid kõik terved ja jäid ka terveks.
Suured tänud mängude korraldajaile ja läbiviijaile ning kõige suuremad tänud Räpina Mälumängu Seltsile eesotsas Mait Meensaluga mälumängufestivali taaskordse kõrgetasemelise korraldamise eest! Ja suured tänud ka Matile ja Illarile, kes EML juhatust tagant torkisid, et olla valmis koroonapiirangute lõppemise järel kohe meistrivõistlusi ära pidama.

Räpina valla veebilehel on mälumängufestivalist ja meistrivõistlustest üleval ka artikkel http://www.rapina.ee/et/uudised/-/asset ... .rapina.ee ja fotogalerii asub siin: https://meedia.rapina.ee/2020/08/ii-ees ... 2-08-2020/

Järgmised suuremad mälumängud on 9. septembril samaaegselt toimuvad võistkondlikud mängud Tartus ja Jüris (ning ühtlasi ka omavaheline korrespondentsvõistlus) ja 12. septembril toimuv EestiMaaKilva Superfinaal Paides. Loodetavasti saab varsti paika ka muu (esialgu sügisene) kilvakalender.
roadrunner
Postitusi: 107
Liitunud: 25.07.2008, 12:01

Re: EMV 2020

Postitus Postitas roadrunner »

Tähelepanek. Karikasarja 8 esimesest vaid üks pääses EMV üksikmängus 8 parema hulka (kohad vastavalt 3., 9., 12., 21., 25., 18., ei osalenud, 22.). EMV üksikmängu 8 paremast vaid üks pääses karikasarjas 8 parema hulka, ülejäänud ei saanud kokku tulemuse saamiseks vajalikku 3 mängu.
Ettepanek. Eesti meistrivõistlustel osalevad A-liigas need, kes saavad karikasarjas tulemuse kirja. Teised osalevad B-liigas. Aga see nõuab MMi liigutamist järgmise hooaja esimeseks mänguks, et EMV jääks jooksva hooaja viimaseks mänguks.
illar
Postitusi: 226
Liitunud: 13.04.2009, 21:38

Re: EMV 2020

Postitus Postitas illar »

roadrunner kirjutas:Tähelepanek. Karikasarja 8 esimesest vaid üks pääses EMV üksikmängus 8 parema hulka (kohad vastavalt 3., 9., 12., 21., 25., 18., ei osalenud, 22.). EMV üksikmängu 8 paremast vaid üks pääses karikasarjas 8 parema hulka, ülejäänud ei saanud kokku tulemuse saamiseks vajalikku 3 mängu.
Ettepanek. Eesti meistrivõistlustel osalevad A-liigas need, kes saavad karikasarjas tulemuse kirja. Teised osalevad B-liigas. Aga see nõuab MMi liigutamist järgmise hooaja esimeseks mänguks, et EMV jääks jooksva hooaja viimaseks mänguks.
Ei saa üldse poindist aru. Võistkonnamängu B-liiga sai tehtud eesmärgiga võistkondi juurde meelitada, kuna paljud ei tulnud seepärast, et ei näinud üldkonkurentsis võimalust. Aga kes ja mis põhjusel peaks EMV-l osalemist otsustama selle järgi, kas tal on kuskil karikasarjas mingi tulemus kirjas või mitte, sellest ma väga hästi aru ei saa. Või mõtled sa seda, et need, kes karikasarja mängudele pole sattunud, ei peaks Eesti meistrivõistluste medalitele üldse mängida saama või milles see point on?

PS selle jutu peale vaatasin esmakordselt karikasarja tabelit ja avastasin, et olen selle ära võitnud. Reageerisin õlakehitusega, kuna need tulemused on aastaid sõltunud sellest, kes on konkreetsel hooajal mängudele rohkem sattunud (viimasel hooajal katkuaeg võimendas seda veelgi). Asja tõsiseltvõetavuse tõstmiseks oleks mõistlik individuaal- ja paarismängud karikaarvestuses kokku panna analoogselt spordisarjaga, siis tekiks sellele karikale ka mingi väärtus.
roadrunner
Postitusi: 107
Liitunud: 25.07.2008, 12:01

Re: EMV 2020

Postitus Postitas roadrunner »

Point ongi selles, et tõsta karikasarja mõttekust. Nagu ise ütled - eesotsas on need, kes juhtuvad mängudele ja võitja suhtub oma saavutusse õlakehitusega. On nagu kaks eraldiseisvat süsteemi, mis omavahel ei ühildu. Kui tugevad käiksid karikamängudel, oleks allakirjutanu jaoks 10 hulka pääsemine eesmärk, aga selle aasta 4. (enda parim) koht kutsub samuti esile õlakehituse. Sai "Bolšunovi tehtud", täismahus hooaja puhul oleks äkki keegi veel kogemata ette sattunud.
Kunagi käis foorumist läbi ettepanek need süsteemid ümber pöörata - Eesti meister selgub karikaarvestuses ja hooaja lõpul on üks mäng Eesti karikale, kui õigesti mäletan, 24 tugevamale. Juba siis kutsus see esile muige, sest karikaarvestuses sai tulemuse alla 20 mängija. Sel hooajal 16.
Vasta