Kuma Talvekilb 2007

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Kets

Postitus Postitas Kets »

Kui muud kasu polnud, siis ehk Tauno küsimuste analüüs oli vajalik ja kohane. Vähemalt on ta oma arvamust konkretiseeritud. Erinevalt jaan allikust, pole mul kombeks kedagi ega midagi lakkuda. Kui juba, siis löön hambad sisse. Need on mul õnneks veel olemas. Tauno väidete kohta veel niipalju, et loomulikult tuleb mälumäng koostada võimalikult laiahaardeliselt ja eripäraselt - kui see vähegi võimalikuks osutub. Muuseas, polegi vist halb kui komplektis esinevad ka mõned üherealised faktiküsimused aga ükski suundumus ei peaks teisi varjutama. Nii et aina edasi!
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Ma ei saa aru miks ei saa teha rohkem kui 50 või 75 küsimuselisi mänge mis koosnevad korralikest küsimustest, mitte ainult kuivadest faktidest.
Lihtsalt sellise asja tegemine eeldab praktiliselt igapäevast pühendumist oma lemmikalale. Meil aga tundub küll nii, et tihtipeale tullakse nädal enne mängu kokku koostatakse suvalistest ettejuhtuvatest asjadest mäng ja lastakse käiku. Ma ei tea näiteks minul on nii, et kui jaanuaris üks pildimäng lõpeb algab koheselt järgmise tarvis materjalide kogumine. Umbes 2 kuud enne mängu hakkab vormistamine ja viimased paar nädalat enne teen testmängu ja lõpliku kontrolli.Küsimused millele keegi vastust ei tea, küsimused millele kõik teavad vastust ja küsimused millele vastates tuleb pähe ainult üks vastusevarianty ma praagin üldjuhul välja.
Kui nüüd kuma kilvalt kõrvale kalduda-siis maakilvat ise teinud inimesena võin väoita et sittagi pole muutunud kui 5 inimest küsimusi teeb.Ikka on nii, et üks loll rügab ja ülejäänud osalevad niivähe kui võimalik ning hakkavad siis liigutama(oma vanu küsimusi välja otsima ) kui Koit saadab hädasignaali , et puudu on- see see see ja see teema.Igastühest 2 küsimust.Nii satubki novembri mängu küsimus mida muutmata kujul küsiti alles mais.Ja nii edasi ja nii edasi...
Üleüldse mulle tundub et te ei võta seda enam kui lõbusat ajaviidet või nagu missiooni. pigem on see muutunud ah teeme veri ninast välja iga hinna eest ära, kasseerime papi ja las ta olla mänguks. Ma ei näe sädet mängujuhtide silmades-seal on ainult tüdimus ja isegi hirm.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
fedya

Postitus Postitas fedya »

No loodame siis et polt rohkem ka mänge teeks sest on ju igati kosutav saada 100st võimalikust ehk 40 punkti kätte nagu see kahjuks on olnud,nii et ........ edu poldile.
Peep Vahtrik

Postitus Postitas Peep Vahtrik »

Mehed! Vaidlusi saab lahendada ainult 2 moodi: füüsiliselt või vaimselt. Esimene moodus pole vist väga tervislik, küll peaks proovima teist. Et küsimuste sisus ja vormis esineks võimalikult vähem problemaatikat, siis iga mängu eel võiks küsimused läbi arutada, vajadusel hääletada. Näiteks siinses foorumis. Kus on liiga palju variante pakutud, seal võtame neid vähemaks (ma arvan, et 2 variandist piisab), kus küsimus liiga lühike, sinna võiks mingit udu juurde kirjutada. Spetsialistid ütlevad kohe, kas küsimus on EM või MM või XM formaadis. Samuti saab paika panna, millises mängus küsida 2 lihtsat ja 3 keerulist, kus 3 lihtsat ja 2 keerulist küsimust. Jne. Jõudu!
Kasutaja avatar
Henry IX
Postitusi: 7742
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Asukoht: Kännus, Tallinnas

Postitus Postitas Henry IX »

Fedya võiks oma nime all esineda või ennast foorumi kasutajaks registreerida
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Fedya, kui tase ei kanna, siis arene!Ega Eesti individuaalil ei peagi tingimata Norra pealinna küsima!?Ja 40 punkti kui sa tõesti igal individuaalil 40 saad, siis sa oled ju täitsa korralik teise kümne tegija. Mul pole küll õrna aimugi, kes sa oled aga usu mind -lugemisest on abi. Ja alusta www.kilb.ee arhiivist. Palju häid küsimusi... :lol:
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Kahjuks kipub poldi mängus võitja saama vaevalt 40 punkti ,teisekümne tegija saab ehk 20 punga kokku.
Kets

Postitus Postitas Kets »

Pean ütlema, et jaanpoldi viimases postituses oli "säde" sees. Kindlasti on ekslik arvata, et keegi meist EMK toimkonnaga nüüd lausa laulatatud on. Kui leidub huvilisi, siis palun. Igaks juhuks lisan, et toimkonna töö ei tähenda ainult küsimuste/vastuste tegemist (selge see, et vägisi neid välja imeda ka ei tasu, mistõttu ongi minu osa igas ürituses, kus osalen, piisavalt marginaalne), vaid tuleb ka muude ja vähem atraktiivsete asjadega tegeleda. Edu ikkagi!
Kets

Postitus Postitas Kets »

Tundub, et Foorum liigub nii kiiresti, et sageli ei jõua järele. Oma viimases postituses pidasin silmas jaanpoldi postitust 3.30pm-i
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Võtsin siis vaevaks natuke asja uurida sel aastal on Paikuse pildikas, mis on minu individuaalne looming neljandat korda.
Esimese individuaali võitis Margus maiste sai 68 punkti.
Teine oli paarikas üle 50% said 10 esimest paari Olesk-Naarits võitsid 64 punktiga.

Eelmine aasta individuaal Tauno võitis 44 ga aga oli poolhaige nagu foorumist selgub. No ja kui ma oleks teinud lihtsama mängu siis oleks ju krt 80 nega võidetud.Kui otsustada eelmise korra järgi.
Jah Fedya areng areng on sul kehv
Ise leian et normaalne on kui võitja saab 60 maksimaalselt 65 punkti sajast ehk 60-65%.
Kõige raskem on mängida sellist mängui nagu lugupeetud telekilvar pr.Tangsoo suvel valgas tegi. Kus 90% võideti.Paned ühe asja mööda kukud kümme kohta.
Ka 30 punktilise võidutulemuse korral võib olla kindel et igaüks sai targemaks ja parim selgus. 90 punkti võitjale on aga juba loterii.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Rein Hiob

Postitus Postitas Rein Hiob »

Selge see, et äärmused (30% ja 90% võitjate punktisummad) ei ole head. Võitja võidu% võiks laias laastus olla 2/3 ehk 67%.
Kuid ei ole kindel, et 90%-ga on suurem loterii kui 30% tulemusega.
Mis puutub targemaks saamisesse, siis see on ainult osaliselt õige, sest küsimused, mida ei teata, võivad olla vastajate jaoks ebahuvitavad ning ei jää ikkagi meelde.
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Postitus Postitas holte »

Vaatasin ka neid küsimusi,
Tauno loetelu ja põhjendusi oli huvitav
lugeda, aga üllatav, et vatti pole saanud
53. küsimus.
Ma võibolla ei oska hinnata, aga kui ajaloo
teemas küsitaks, et mis aastal oli Ümera lahing
või geograafias Maroko pealinna või esticas,
et kes on hetkel Eesti peaminister, siis oleks
vist ikka kõva kisa. Aga raskusaste on minu
hinnangul selline.
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Postitus Postitas tauno »

olin leebe :)
ise oleks vastanud "valguse kiirus", ei tea kas vaakumis oleks olnud kah vajalik?
Vilniuse Žalgiris
Suletud