ÖÖmälukas

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
pedastik
Postitusi: 119
Liitunud: 06.06.2005, 23:29

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas pedastik »

Korraldajad annavad teada (ja ikka rõõmuga, kuis teisiti), et sügisÖÖmälukas on seks korraks toimunud, võitjad selgunud ja auhinnad välja jagatud. Küsimused-vastused on kilvalehel uurimiseks väljas. Sel septembriõhtul oli kõige tublimaks vastuste tundjaks Vastasmaja Vilistlaste kolmik (küllap on tegu hea üle-tee-naabri Treffneri kooli taustaga poistega) 2120 punktiga (tavamängu mõistes 53p), teise koha hõivasid hirmtugevad sporditundjad Veiko ja Toivo 1935 punktiga (43p) ning parima soolomängijana napsas pronksise autasu Bomberman 1850 punktiga (37p). Hingetõmbest õhemategi vahedega mahtusid esikuuikusse veel Põdrapere duo 1845 (41), Edgari trio 1840 (46) ja üksik hunt LaariMart 1800 (36). Parima kvartetina maandus seitsmendale paigale Antsu-nimeline nelik 1750 (50) silmaga. Eesti meistrivõistluste medalikarastusega mehi jagus esikümne lõppugi...

Reede õhtu viimased tunnid pakkusid ühe selle aasta toredama kilva-elamuse, kui hoolimata hilisest tunnist üha uued ja uued soovijad end muuseumi ukse vahelt sisse murdsid ning hiljem saalis tihedalt külg-külje kõrvale surutuna mälupähkleid puresid. Keegi ei kaevelnud, keegi ei halanud ega kurtnud; ei olnud näha ühtegi vingus nägu ega kuulda pahast sõimlejat. Kallis rahvas - teiesuguse seltskonnaga on suisa rõõm koostööd teha :) sestap julgemegi välja hõigata, et Öömälukas vol.3 tuleb (hiljemalt) kevadel kindlama peale. Kes-iganes kus-iganes Eestimaa otsas – kui mõtlete midagi samalaadset korraldada, siis andke aga tuld!

Osalejate arv ületas igasuguseid ootusi – keset ööd oli saalis ligi sada inimest ning tahtjaid olnuks veel ja veel. Sügavad vabandused kõigi nende suunas, kes kohti leidmata uksel ringi pöörasid ning lahkuma pidid – meil lihtsalt enam ei olnud ruumi teid võõrustada. Niigi sai välja jagatud rohkem komplekte, kui enne mängu valmis oli ;) Igal juhul suured tänud tulemast ja kohtumiseni uutel öödel!
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas polt »

Mehed .Te kohe oskate küsimusi teha. Ideaalne komplekt laiades massides mälumänguhuvi äratamise jaoks.
No kas on võimalik näiteks öösorri ilusamini küsida. No ei ole!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kalle Voolaid
Postitusi: 167
Liitunud: 03.01.2007, 10:33

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Kalle Voolaid »

Kirglikule mälumaastikule üks sündmus jälle lisaks!

Tulemas on Eesti Spordimuuseumi järjekordne Öömälukas! Kohtumisajaks muuseumiöö - 15. mai, algusaeg, nagu ikka, kell 22. Nii, nagu spordimuuseum sel ööl (kell 18-22) huvilistele tasuta on, ei küsita osalustasu ka mälu mängimise eest. Teemadering on sedapuhku spordi, öö, kaunite kunstide ja (kummardusega lugemisaastale) ka pisut kirjandusteemaline.

Reeglid jäävad eelmise öömälukaga võrreldes muutumatuks (40 küsimust, lubatud on nii üksikisikute kui ka võistkondade osavõtt, punktiarvestus toimub diferentseeritult), paremad pälvivad auhinnad. NB! Panen ühtlasi korraldajate nimel kõigile osaleda soovijaile hingele - pisikese ruumikitsikuse tõttu (meil on saalis ülilahe Glamuur spordis näitus) eelistame nüüd ette registreerujaid ja pisut väiksemaid seltskondi. Võistkonna maksimaalne suurus võiks ulatuda nelja isikuni ja etteregamine võiks tehtud olla hiljemalt 14. mai õhtuks. Kui etteregajaid laekub palju (ja eelmisele mängule tuli soovijaid tõesti palju), ei saa me "metsikult" saabuvaile osalejaile enam mänguplatsi pakkuda! Niisiis - andke oma tulekust varakult teada - kas siin või meilidel rait@spordimuuseum.ee või kalle@spordimuuseum.ee või kuidagi teisiti. Kohtumiseni!
Kalle Voolaid
Postitusi: 167
Liitunud: 03.01.2007, 10:33

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Kalle Voolaid »

Ei midagi uut siin päikese all!

Tulemas on Eesti Spordimuuseumi järjekordne Öömälukas! Nagu ikka sügiseti, nii ka seekord taas Teadlaste Öö raames. Kohtumispaik Eesti Spordimuuseum, kohtumisaeg reede, 24. september, kell 22. Kõik tasuta. Kõik vanaviisi. Teemad igasugused, asjalikumad ja vähem asjalikumad. Reeglid ka vanaviisi. 40 küsimust, lubatud on nii üksikisikute kui ka võistkondade osavõtt (võistkonna maksimaalne suurus võiks ulatuda nelja isikuni), punktiarvestus toimub diferentseeritult. Paremad pälvivad auhinnad. Ja - muidugi tänu enneolematult heale korraldusele, toredale toimumispaigale ja parimale võimalikule mälumänguatmosfäärile üldse - on see üritus viimastel aegadel osutunud meeletult populaarseks. Seega tasub kindlatel huvilistel kindlasti eelregistreeruda. Kui etteregajaid laekub palju, ei saa me "metsikult" saabuvaile osalejaile enam mänguplatsi garanteerida! Ja ikka vanaviisi - andke oma tulekust teada kas siin või meilidel rait@spordimuuseum.ee või kalle@spordimuuseum.ee või kuidagi teisiti. Kohtumiseni!
Kalle Voolaid
Postitusi: 167
Liitunud: 03.01.2007, 10:33

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Kalle Voolaid »

Selle aasta parimat mälumängu saavad soovijad sooritada Eesti Spordimuuseumis juba 14. mail, mil suure muuseumiöö raames pannakse toime järjekordne Öömälukas! Tulge aga: kohtumispaik Eesti Spordimuuseum, kohtumisaeg laupäev, 14. mai, algus kell 23. Kogu pidu on tasuta. Kõik vanaviisi. Teemad igasugused, asjalikumad ja vähem asjalikumad. Reeglid ka vanaviisi. 40 küsimust, lubatud on nii üksikisikute kui ka võistkondade osavõtt (võistkonna maksimaalne suurus võiks ulatuda nelja isikuni), punktiarvestus toimub diferentseeritult. Paremad pälvivad auhinnad. Kuivõrd masside vahel võib muidu kitsaks minna, soovitame lahkesti eelregamist - sedagi vanaviisi - andke oma tulekust teada kas siin või meilidel rait@spordimuuseum.ee või kalle@spordimuuseum.ee või kuidagi teisiti. Kohtumiseni!
Viimati muutis Kalle Voolaid, 06.05.2011, 09:43, muudetud 1 kord kokku.
ToivoK
Postitusi: 433
Liitunud: 30.04.2011, 20:31

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas ToivoK »

Kolm olla kohtuseadus. Kaks eelmist läksid nõnna nagu läksid, vaatame, mis kolmas toob. Pange kirja - ToivoK ja nigu ikka yksikyritaja.
ToivoK
Postitusi: 433
Liitunud: 30.04.2011, 20:31

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas ToivoK »

Kas ÖÖmälukas tänavu ikka toimub? Paistab, et seni olen ainult mina enda tulekust teada andnud, aga privaateksamit anda oleks nagu jaburavõitu. Või plaanivad kõik suu ammuli ja kõrvad laiali Eurolauluvõistlust vahti-kuulda?
hiigelpedastik

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas hiigelpedastik »

Toimub-toimub, osalevaid grupeeringuid on praeguse seisuga kümmekond ning enda huvist on märku andnud nii mitmed emv medalistid kui südikad asjaarmastajad. Oleks väga kena, kui huvilised endast julgemalt märku annaksid, sest koopiate arvu väljarehkendamine printimise jaoks on seni olnud üsna mitme tundmatuga võrrand.
Küsimused on välja valitud ja saavad hetkel homseks puremiseks veel viimast glasuurilihvi. Tulge aga!
mrali
Postitusi: 306
Liitunud: 13.10.2007, 19:05
Asukoht: Taebla ja Tallinn
Kontakt:

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas mrali »

Igatahes olen ka tulemas.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas polt »

Öömälukas saab vist olema kuumem üritus kui Räpina paarikas.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas tauno »

mai kuumim saab ilmselt olema hoopis Keila paarismäng, kus lubaduse järgi on kohal "kogu mälumänguparemik"
Vilniuse Žalgiris
Külaline

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Külaline »

Kas öömälukas toimus ja kas küsimused ka ilmuvad?
Kalle Voolaid
Postitusi: 167
Liitunud: 03.01.2007, 10:33

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Kalle Voolaid »

Tere!

Vastuseks lugupeetud külalise tõstatatud küsimusele võin teatada järgmist:

jah, öömälukas toimus ja toimub tulevikus veelgi. Kindlasti saab see teoks nt selle aasta septembris, teadlaste ööl. Tasuta ja kõik on oodatud. Ja plaanis on paar asjakest veel.

Jah, öömäluka küsimusi on ilmunud küll. Suur hulk varasemate öömälukate küsimusi ilmus nt kogumikus "Kes lõi Bruce Lee'd?", millele ühes teises teemas jõudis juba tähelepanu juhtida Tema Peremehe Hääl (tänud talle heade sõnade eest!). Ja tõenäoliselt ilmub neidki tulevikus veel.

Kui aga küsida, kas mängumaterjalid kusagil netis ripuvad, siis on vastus, et praegu veel mitte. Loodetavasti need lähiajal siiski kuhugi riputuvad.
Kalle Voolaid
Postitusi: 167
Liitunud: 03.01.2007, 10:33

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas Kalle Voolaid »

Läheneb uus öökas. Eesti Spordimuuseumi järjekordne öömälukas toimub Teadlaste Öö raames reedel, 23. septembril algusega kell 22. Reeglid pole muutunud, kõik on tasuta, küsimusi ikka 40. Endiselt on lubatud nii üksikisikute kui ka võistkondade osavõtt (võistkonna maksimaalne suurus võiks ulatuda nelja isikuni), punktiarvestus toimub diferentseeritult. Paremad pälvivad auhinnad. Kuivõrd masside vahel võib muidu kitsaks minna, soovitame lahkesti eelregamist - sedagi vanaviisi - andke oma tulekust teada kas siin või meilidel rait@spordimuuseum.ee või siim@spordimuuseum.ee või kuidagi teisiti. Kohtumiseni!
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: ÖÖmälukas

Postitus Postitas polt »

Lõpetasin just öömäluka küsimuste läbilugemise. Hoolimata hilisest kellaajast ja ohust kodused üles äratada. Naersin homeeriliselt korda kolm ja tõusin isegi korra püsti ning aplodeerisin. See on suurepärane komplekt!
Ma olen kade!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Vasta