Maakilb

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Kasutaja avatar
Matis
Postitusi: 2880
Liitunud: 02.01.2005, 14:48
Asukoht: Kilingi-Nõmmes loomulikult. Iga lõngus elab ainult siin
Kontakt:

Re: Maakilb

Postitus Postitas Matis »

Buckleri seos on ilmselt ikka Itaaliaga olemas. Oli kunagi korvimeeskond Milaano Buckler.
Mulle meeldib, kui ema käitub spartalikult
Aivar Tapalt

Re: Maakilb

Postitus Postitas Aivar Tapalt »

Kusjuures sellesama korvpallimeeskonna pärast me valedele jälgedele sattusimegi. Võistkonnakaaslane hakkas sellesama asja pärast (Milano Buckler) vaidlema, siis võeti baarikapist Buckleri õlu, ja loeti tagasildilt, et tootja on Holland.
Põhimõtteliselt saaks samasuguse eksitava küsimuse teha Efesi kohta - Venemaal ka toodetakse. Või isegi alates sellest aastast Saku Originaali kohta - kõik plastpudelitesse villitud Saku kaubamärki kandvad õlled on toodetud tegelikult Lätis Aldarises (ja Aldarise Zelta jt purgiõlled Sakus).
Aivar Tapalt

Re: Maakilb

Postitus Postitas Aivar Tapalt »

Täpsustuseks olgu veel märgitud, et pärast mängu sai Kiviõli Maximas järele vaadatud - ka seal müüdava Buckleri tootjamaaks on samuti märgitud Holland.
Küsimuse annuleerimise kohta otsustagu siiski kohtunikud - küsimuses oli tõesti lisavihjeid. Lihtsalt küsimus ise oli kahepalgeline ja võimaldas pahaaimamatult valesti vastata.
margu
Postitusi: 200
Liitunud: 11.02.2005, 16:53
Asukoht: Haapsalu
Kontakt:

Re: Maakilb

Postitus Postitas margu »

Näe kuidas üks õlleküsimus mehed kihama pani. Tänases globaliseeruvas maailmas ei oska enam öelda, mis maa õlu miski on Heinekeni vabrikud topivad mitmes riigis Buckleri nimelist ollust anumatesse, sh ka Itaalias. Ülejäänud küsimuses nimetet õlled on küll Itaalia omad (enamik sellised säästupilsneri tüüpi joogid). Tõsi, Dreheri nimelist pruulist toodetakse ka madjarite maal. Nii et tegelikult Itaalias pudeldatakse neid kõiki.
Asi on hoopis muus. Kuigi mina tohin olla ilmselt viimane inimene, kes küsimustekomplekti kohat midagi öelda tohib, siis siiski paar märkust. Ikka selleks, et mäng paremaks muutuks. Sedapuhku oli paljude küsimuste juures kiirustamise tunnused. Oli palju mitmetimõistetavusi ja siit ka mõned etteheited.
Mind teeb kurvaks siiski muu. Möödunud hooajal oli 3 mängu eelvoorudes kokku 120 küsimusega, tänavu 2 mängu 100 küsimusega. Seega küsimuste arv on vähenenud ja kilvarahvas saab vähem küsimustele vastata. Kui ikka tegite kaks mängu siis võinuks teha 60 küsimuselised. See pole etteheide, vaid mõttekoht tulevikuks.
Kasutaja avatar
Taivo
Postitusi: 1962
Liitunud: 25.11.2008, 17:31
Asukoht: Internet loomulikult. Igaüks, kes ei ela, asub Internetis.
Kontakt:

Re: Maakilb

Postitus Postitas Taivo »

Küsi ja sulle vastatakse ... Niisiis, mida pakuti irokeesi lacrosse'i asemele Hiiumaal? Spordialaks lacrosse, orienteerumine, polo, ragbi ja eimidagi, võistkonnaks Kanada ja 4 x eimidagi.
Kasutaja avatar
punukana
Postitusi: 4752
Liitunud: 11.01.2007, 14:31
Asukoht: Rapla loomulikult. Iga ebanormaalne inimene elab Raplas.

Re: Maakilb

Postitus Postitas punukana »

Minu arust välistas küsimuse sõnastus võimaluse Kanadat pakkuda küll täiesti.
"Nägin saalis ka treener Jüri Pritšinit, kes istus tribüünil minust kiviviske kaugusel." (Ivar Jurtšenko korvpalli karikafinaali kommenteerides)
LN

Re: Maakilb

Postitus Postitas LN »

Tegelikult tekkis mul juba mängu ajal küsimus, et miks soositakse nüri vastamist?
Asi siis jälle nendes irokeesides - et miks annab täiesti ümmargune vastus "indiaanlased" punkti, aga näiteks "huroonid" ei anna? Berliini platsiga täpselt sama lugu.
Irokeeside küsimusega oli selline probleem lauas, et triivisime kõigepealt lacrosse'i peale ja lipp tundus kah kaunis irokeeside lipu moodi olevat (niipalju kui hämaras saalis mustvalgest koopiast aru võis saada), aga kuna sajaprotsendilist kindlust ei olnud, tekkis küsimus, kas panna kirja irokeesid (mis ka lõpuks läks) või siis lihtsalt "põlisameeriklased". Kui oleks mööda läinud, oleks päris sant tunne jäänud, kui selgub, et indiaanlastest oleks piisanud ja parem ärgu me üritagugi liiga targad olla.
Palermo asjus olen suht üht meelt Taunoga, et oleks ka umbes pooltest vihjetest täiesti piisanud ja üle jäänud.
Ok, tegelikult pole need küsimused nii olulised kui see, et kas oleks võimalik korraldada, et mängujuht ei oleks svipsis ja viiks mängu kiiremini läbi. Ja kui ta mängijatelt palub, et nood mängu ajaks telefoni välja lülitaksid, siis kas võiks mängujuht autasustamise ajaks telefoni välja lülitada, et enne kolmanda koha väljakuulutamist ei tekiks pausi, kus ta tegeleb oma kahtlemata ülipakiliste asjade ajamisega, mis viis minutitki ei kannata.
Kasutaja avatar
Taivo
Postitusi: 1962
Liitunud: 25.11.2008, 17:31
Asukoht: Internet loomulikult. Igaüks, kes ei ela, asub Internetis.
Kontakt:

Re: Maakilb

Postitus Postitas Taivo »

Ma olen tähele pannud, et igasse mängu tuleb üks küsimus TTÜ kilvasarjast. (Ei, see pole kriitika, see on meeldiv üllatus.) Seekord siis number 18, mida mina küsisin teistpidi: "Kunagi olid olemas sellised veekogud nagu Antsülusjärv, Joldiameri ja Litoriinameri. Enam selliseid olemas ei ole, aga kus nad kunagi olid?" Mu meelest oli selline sõnastus parem. Ja vastuse "Eestis" eest andsin 2 punkti, arvestades, et tollal oli veetase kõrgem ja need veekogud ulatusid kaugele tänapäevase Eesti maapinna peale. Vastati muidugi Kuud ja Marssi, Antarktikat ja Saharat, aga punkte tuli ka normaalselt.
Külaline

Re: Maakilb

Postitus Postitas Külaline »

Minu arust väga normaalne lahendus, et kõik kes osalesid saavad veel rahvaliigas kätt proovida.
guest

Re: Maakilb

Postitus Postitas guest »

Ilmselt ei küsi keegi meelega teiste asju aga tahes tahtmata võivad mõned asjad kokku langeda. Tegelikult on Maakilb selles suhtes üks paremaid mänge, et arvestab võistkondade erinevat taset. Ja küsimustel üldiselt pole ka viga midagi. Loodetavasti jääb see üritus ka tulevikus kestma.
Kasutaja avatar
Kivipallur
Postitusi: 81
Liitunud: 30.12.2007, 20:32
Asukoht: Saarel

Re: Maakilb

Postitus Postitas Kivipallur »

Jah, olen eelkõnelejaga nõus. Mõni kehv või vaidlusitekitav küsimus ei tõmba vähemalt minu silmis Maakilva üldist mainet alla. Arvestades ka asjaolu, et osaleb üle 70 satsi, on vist selge, et üritus väärib oma kohta kalendris.
Kes liiga palju loeb, on hullem, kui see, kes üldse ei loe...
Aare6631
Postitusi: 552
Liitunud: 06.07.2009, 20:50

Re: Maakilb

Postitus Postitas Aare6631 »

Palve Maakilva korraldajatelt: kõik Rahvaliiga võistkonnad, kes 27. veebruaril mängima tulevad, palun vaadake üle, kas mängukoht (Tabivere või Märjamaa) teile sobib. Kui soovite mängida Tabivere asemel Märjamaal (või vastupidi), andke teada. Ja andke palun teada ka siis, kui te üldse mängima ei tule.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Maakilb

Postitus Postitas polt »

Arvestades ka asjaolu, kuidas ja kust valdaval enamusel võistkondadest osavõtumaks tuleb-omavalitsuselt-siis ei saa kegi isegi loota et toimuks mõni teine võistkondlik kilvaüritus kus osalejad oleksid omast taskust nõus mingid 1500.- välja käima. Eestikatel oleks tõenäoliselt ka 30 võistkonda kui osavõtumaks oleks näiteks 500.- krooni.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Taavit

Re: Maakilb

Postitus Postitas Taavit »

Ja kui teha võistkonnaüritus tasuta või maksta igale kohaletulnule hoopis peale, ega siis ikkgi ei koguneks Paikusele 72 esindust. Aga see selleks, ega igale pool pole vajagi osaleda, nagunii valivad ühed ühe mängu, teised teise. Aga see on fakt, et Maakilb on ja jääb kõige arvukama osalusega ürituseks ja pole sel ka sisuliselt midagi viga.
Aare6631
Postitusi: 552
Liitunud: 06.07.2009, 20:50

Re: Maakilb

Postitus Postitas Aare6631 »

Rahvaliiga finaalide täpsed mängukohad on järgmised: Tabivere Kultuuri ja Vaba Aja Keskus (Tuuliku 10) / info 58081699 / ja Märjamaa Rahvamaja II korruse Peeglisaal (aleviku keskel, Sauna 2; avatud suure valikuga kohvik, nii et raha kaasa!) / info 58339668 /. Oma mittetulekust palun teatage märgitud telefonidel; jaotus, kes kuhu peab sõitma, on kodulehel juba mõnda aega üleval:
http://www.kilb.ee/mangud/0910/maakilb/ ... naalid.htm
Aga kui soovite teises kohas mängida, andke palun sellest lähiajal teada (ikka nimetatud telefonidel).
Vasta