Võistkondlikud eestikad

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Kasutaja avatar
insu
Postitusi: 388
Liitunud: 02.01.2005, 17:29
Asukoht: Tartu

Re: Võistkondlikud eestikad

Postitus Postitas insu »

polt kirjutas:Mängu halvim küsimus oli Jelizaveta Petrovnat puudutav. Sõnastus oli õudne.Ja mingi oletatavasti ja arvatavasti krt mälumäng on ikka faktipõhine asi ja kinni polnud kusagilt mujalt võtta kui 18.sajandist.
Pold sel küsimusel häda midagi. Fakt, et keisrinna Elizabeth kaotas Venemaal surmanuhtluse esineb isegi õpikutes, põhjalikematest koguteostest rääkimata. Fakt on pealegi huvitav ja Venemaa konteksti arvestades vaat et kurioosne. Sajand ja isa kirjeldamine aitas õige keisrinnani jõuda, kui oli näiteks meeles, et see surmanuhtluse asi oli nimelt Venemaal.
mrali
Postitusi: 306
Liitunud: 13.10.2007, 19:05
Asukoht: Taebla ja Tallinn
Kontakt:

Re: Võistkondlikud eestikad

Postitus Postitas mrali »

Häid mõtteid on vahepeal palju tulnud ja Illarile niipalju - mõtlesin niigi Sinuga millalgi vestelda võimaliku koostöö osas ;) Spordika tegemise mõte (n.ö. Vismarite mängu asemel) on ka igati OK. Arvan, et suudame jõuda selle kuu sees konsensusele, kes mida teeb ja millises ulatuses.
Aare6631
Postitusi: 552
Liitunud: 06.07.2009, 20:50

Re: Võistkondlikud eestikad

Postitus Postitas Aare6631 »

2. mai küsimused ja vastused on nüüd ka kilvalehel kättesaadavad - pärast seda, kui 30 neist sai katsetatud Tallinna Reaalkooli õpilaste ja õpetajate peal. 5 võistkonna tulemus jäi 17 ja 28 punkti vahele, tõsi, pooled küsimused olid lisavihjetega lihtsamaks tehtud.
Vasta