Jüri sari

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Jüri sari

Postitus Postitas tauno »

küsimused polnud sugugi nii hirmus rasked, nii et vastupidi, loodan et järgmine aasta mängu liigse vihjamise ja ülelihtsustamisega ära ei solgita. natuke raskem mäng on alati parem kui liiga lihtne. oleks ise vähem lollusi teinud, oleks ka punkte märksa rohkem tulnud
Vilniuse Žalgiris
Sven

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Sven »

Kuna Jüri sarja avamäng on lähenemas, heidaksin siia ühe pakkumise. Rahandusministeeriumi põhjatustest keldritest õnnestus mul päästa paar kasti euro infotrükiseid. Üks on päris asjalik, seal on kõikide eurotsooni riikide müntide pildid ja kirjeldused, sh. Monako, Vatikani ja San Marino omad. Pluss kõik 2010 aasta seisuga ilmunud 2-eurosed juubelimündid. Kui kedagi huvitab, võtan Jürri mõned kaasa, tulge küsige.
Kes minu nägu ja nime kokku ei vii, siis olen Toakärbse võistkonnas koos Jaan Loidega, teda ikka tunnete:-)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Jüri sari

Postitus Postitas tauno »

Kui sa jagad kõiki 2 euroseid juubelimynte, siis tuleb suurem ryselemine
Vilniuse Žalgiris
Sven

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Sven »

tähenärija...:-)
Parandus: Trükises on ka kõikide 2-euroste juubelimüntide pildid ja kirjeldused
Kasutaja avatar
his master's voice
Postitusi: 1306
Liitunud: 03.01.2005, 09:43

Re: Jüri sari

Postitus Postitas his master's voice »

Kas keegi hea inimene tutvustaks, millised võistkonnad teevad see aasta küsimusi?
Kasutaja avatar
Henry IX
Postitusi: 7743
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Asukoht: Kännus, Tallinnas

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Henry IX »

Vt eelmist lk by mrali on Tue Mar 29, 2011 9:53 am
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
mrali
Postitusi: 306
Liitunud: 13.10.2007, 19:05
Asukoht: Taebla ja Tallinn
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas mrali »

Ülehomme juba selleaastane avavoor, aeg nagu ikka kl 18:30 Jüri kultuurimajas. Küsimused mul ja Jevgenil valmis. Ainuke vihje, mida lisan, et suuri eksperimente tegema ei hakka.
mrali
Postitusi: 306
Liitunud: 13.10.2007, 19:05
Asukoht: Taebla ja Tallinn
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas mrali »

Tänud kõigile 27 kohaletulnud tiimile - ja tundub, et sel aastal õnnestus meil teha selline tasakaalus mäng, et nulli- ja täisringe polnud ja nö puhtaid soolosid ka mitte (Duubli kuldmunas oli ka posu 1p vastuseid). Keerukaimad küsimused olid üllatavalt ribosoom (tohutult mitokondreid) ja New Horizons kahe õige vastusega (4p); Omegat, Hortat ja Kristenseni teadis 3 satsi, lihtsaim Komatsu (22 õiget, pakuti ka JCB, JVC (!), Nissan, Hitachi, KATO). Ja sellise postiiivse üllatusena nimetaks ära sellise debütantseltskonna kui Eesti Mälumanguliit :D - noored poisid, aga teadsid mitmeidki keerukamaiks osutunud asju.

Järgmise vooru küsimused teeb Möh?
Sven

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Sven »

See oleks lahe, kui herr Gonsiori pärijad hakkaksid oma maad tagasi nõudma...
Arvo Kreegipuu

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Arvo Kreegipuu »

Pole küll muidu nende mängude kiibitseja, kus ise osa ei võta, aga seekord tahaks tunnustada hästi õnnestunud universaalset küsimustekomplekti - viimased ei jäänud sugugi punktideta ja ega võitajtelgi päris igav polnud. Oli ka üht-teist tuttavat: tugevat Augusti on isegi vabariiklikus mängus küsitud, Browni liikumine kevadisel MM-l, vana tuttav hr. Gonsior... Aga samas - seekord oli teisiti formuleeritud ja seega võib ka võtta nii, et mitmel küsimusel võib olla sama vastus, ehk nagu Matis kunagi ütles: mälumängu küsimus pole kondoom. Aga tabelis olid äia puusad ja ämma reied ilusti kohakuti
tanel
Postitusi: 393
Liitunud: 22.05.2009, 15:28

Re: Jüri sari

Postitus Postitas tanel »

Viimasest Jüri mängust läbiviija pilgu läbi.

Tegu oli meil (võistkonnal Möh) esimese korraga mängu teha ja tuli välja, et ei õnnestunud publikut päris hästi tabada. Nulliringe oli ohtrasti, samuti ka soolosid. Seetõttu on ka skoorid tagasihoidlikud, päris nulli peale ükski võistkond siiski ei jäänud. Järgmine kord püüame paremini. Ausõna.
Esitati ka proteste, millest üks (küsimus 18) jäi kohapeal lahendamata. Nimelt on ka ühe hüääni (tähnikhüään) puhul tõene asjaolu, et emane on isasest suurem. Teistel hüäänidel selline trend puudub. Kuna vastuste hulgas polnud ühtki tähnikhüääni, siis keegi punkte juurde ei saa.
Erakordselt kurb oli asjaolu, et nulliringi läks ka küsimus 41.

Küsimused ja tabel on edastatud vastavatele isikutele. Kes ei jõua kilvalehele jõudmist ära oodata, neile on failid saadaval aadressidel:
http://kadi.jairus.ee/asjalik/tabel_121011.xls
http://kadi.jairus.ee/asjalik/Jyri_m2ng_okt.pdf
sportlased

Re: Jüri sari

Postitus Postitas sportlased »

Tänud viimase mängu korralduse eest! Väga vale otsus on anda küsimuse 34 eest punkt võistkondadele, kes vastasid stiilis "mees, kes nüsis oma käe läbi". Seda ei küsitud mida ta tegi, filmi näinuna ei tekkinud isegi mõtet sellist vastust proovima minna. Nii käest pole mõtet seda mängu lasta, eks me kõik suudame sarnaseid vastuseid aeg-ajalt produtseerida. Selline pretsedent annaks tulevikuks liialt suure tõlgendusruumi.
tanel
Postitusi: 393
Liitunud: 22.05.2009, 15:28

Re: Jüri sari

Postitus Postitas tanel »

Pretsedendi loomist ei maksa vast karta, sarnast praktikat on kasutatud näiteks 2005. aasta TÜMKi individuaalmängul, kus õige vastuse "Pol Pot" juures anti üks punkt vastuse eest "Punaste khmeeride juht". Samas ei too see mingit kohustust järgnevates mängudes sarnaste asjade eest punkti anda. Kui läbiviija arvates on vastus punkti väärt, siis ta seda ka on. Kui ei ole, siis ei ole.

Eks ta selline hägune ala muidugi ole, konkreetsel hetkel tundus otsus õigustatud. Tagantjärele vaadates oli mängul palju suuremaid puudusi, kui üks lisapunkt mõnele võistkonnale.
Külaline

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Külaline »

kui on hägune ala kas siis on mõtet üldse küsida? või kui hirmsasti ikka kihk küsida siis saab teisiti sõnastada küsimuse või panna lisatäpsustuse et ei tekiks toda hägust ala.
Külaline

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Külaline »

Historial on puudu 2 või 1 punkt viimasest blokist. Kirjutasime, et puhastamine keelatud (keemilist ei pannud), see peaks andma vähemalt punkti. Sellega muutuks palju ka koht, muidu ei jauraks siin.
Erkki Bahovski
Vasta