Teadetetahvel 2012

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas arko »

Arvo, vaatan vanadest tabelitest, et 2007 olid Rapla paarismängul kohal. Holte on see, kes seda mängu tegi.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas holte »

Arvo, see on küll kahetsusväärne, me oleme ka 3-4 aastat tagasi pikemalt meilitsi vestelnud
(põhiliselt pseudonüümide teemal).
Mul peaks kirjavahetus postkastis alles olema - me jäime natuke erinevale arvamusele, kas
pseudonüümiga tegelane on tingimata revolutsionäär, kurjategija vms kahtlane element.
Paljudest kirjanikest ja kunstniku- ja laulja- jne -hakatistest hakkas kahju.

Ja Sinu seda posti lugesingi üsna hoolikalt - psühhiaatria erinevalt psühholoogiast käsitleb
psüühikahäireid ja ses vallas on järelevalve tavaline. Minu arust süüdistus psüühikahäiretes
on üsna karm. Aga üldiselt inimene enda kirjutistes midagi halba ju ei märkagi.

Enda arvates pole ma klassifitseerimisega kunagi tegelenud, aga mind häirib, kui kedagi,
kes isegi ehk rikub head tava või tõesti, ei väljendu kõige viisakamalt, hakatakse põhjama,
samas ennast viisakaks tituleerides (mis ei sega tegelikult ise sama kaugele ebaviisakustesse
laskumast).

Mina ei tajunud liisi üleolevat suhtumist. Inimene, kes ütleb, et see vorst ei kõlba süüa või
film ei kõlba eesli saba alla ka, ei pea olema ise mingi vorstimeister ega režissöör.
Või no vaadates Sinu kriitikat - kas Sa oled psühhiaatria- või psühholoogiadoktor? Või siis
lihtsalt meditsiini vallas töötanud?
Igatahes on Su arvamus enda psühholoogia-alastest võimetest üsna kõrge (minuga klaarid ja
selgitad asjad näost näkku mõne minutiga, liisile paned psüühilisi diagnoose).
Muidugi võis see paar minutit minu puhul olla ka vihje, et ma saan lihtsalt peksa :), ajalises
mõttes on palju usutavam nii mõne minutiga asjad jutti ajada. Mul peaks isegi telefoninumber
siin isikuandmetes kirjas olema.

Igatahes ma vaatan need küsimused huviga üle, reklaami on kõvasti.
Ja ma loodan, et Arvo mu peale eriliselt tigedaks ei saanud, ma ei saa sellest aru, see on ruineeriv
ja sellisest pingest pole enamasti kõige vähematki tolku.
wikipärl: Pärast seda tegeles [Kaspar Jancis] kaks aastat muusika ja elatise teenimisega.
Arvo Kreegipuu

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Arvo Kreegipuu »

Täpsustuseks. Ei ole doktor. Sel ajal, kui mina õppisin, anti doktorikraad enamasti vähe aega enne surma, aga magistrikraadiga on selleaegne diplom võrdustatud küll. Õppekavas oli ka mitmel semestril psühhiaatrialoenguid ja praktikume (minu spetsialiseerumine polnud lõpuks küll päriselt see). Et kui kokku saame, siis võin psüühikahäiretest vms. vestelda küll.
Üldiselt on nii, et kui psühholoog või psühhiaater inimesega tegeleb, on see meditsiiniline teenus nagu iga teinegi, ei sisalda mingeid teovõime piiranguid ja pole ammugi häbiasi. Seda, mida Sina mõtled, saab rakendada ainult kohus peale põhjalikke ekspertiise ja asja arutamist.
Noh, see kõneks olnud postitus võis anda alust arvata, et niimmodi väljenduv inimene on võib olla (aga ka mitte olla) äkiline ja pidurdamatu ja (mitte küll eriti suure tõenäosusega) teistele või enesele ohtlikuks saada.
Kui nüüd spetsialist kindlaks teeks, kas on nii või teisiti, olekski asi selge ja häbeneda pole siin midagi. Inimesed pöörduvad neis asjus tavaliselt ise, kas pereliikmete soovitusel või lausa oma algatusel
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas holte »

No minu meelest on see psühhiaatria küsimus üsna ära selgitatud ja sellest põhineva kemplemise
võiks lõpetada või esialgu edasi lükata
wikipärl: Pärast seda tegeles [Kaspar Jancis] kaks aastat muusika ja elatise teenimisega.
Arvo Kreegipuu

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Arvo Kreegipuu »

Lõpetame jah, ja igal muul teemal kah. Vabandused minu poolt, kui midagi nii välja kukkus, et keegi puudutatud sai
holte kirjutas:No minu meelest on see psühhiaatria küsimus üsna ära selgitatud ja sellest põhineva kemplemise
võiks lõpetada või esialgu edasi lükata
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas polt »

Mingit arutelu poleks tekkinudki kui Jõu inimesed oleks omavahel koostööd teinud. Ma igatahes teen Pärnumaa spordiliidule ja nende kaudu teistele korraldajaile vastava esildise, et mängud edaspidi paralleelvormis peetaks.
Liis on lihtsalt harjunud kaasaegsemate küsimustega kui Käärma iial toota suudaks-seega on tema pahameel mulle täiesti arusaadav.
Minu teada on Rakvere kohalikud mängud, igati korraliku tasemega ja üleeestilisele mängule tulles, mida Paide mäng kindlasti oli, võib tõepoolest oodata enamat kui sattumist aastasse 1985.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
liis
Postitusi: 21
Liitunud: 09.08.2006, 14:51

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas liis »

Härra Kreegipuu, Teie järeldus-ning ettekujutusvõime on muljetavaldav! Lugedes väljendist "umbluu" välja põhjuse nimetada mind psüühiliselt haigeks inimeseks, ei tee au isegi Teile mitte. Nõudes mängu küsimuste kohta avaldatud arvamuse järel antud postituse kustutamist ning vastates räige isikliku solvangu ning rünnakuga, langesite ise tunduvalt madalamale tasemele.
Vaatamata sellisele ilmselgelt ülereageeritud rünnakule ei ole mul plaanis muuta arvamust osade Paide mängu küsimuste kohta. Mõned näited tõi Taivo juba välja. Ebaõnnestunud küsimuste hulka lisaksin esmajärjekorras mängu viimase (New Dehli, kus kahe pisikese ehitise põhjal tuli leida õige linn), lisaks veel ameerika tõstja, kelle nimi mulle ei meenu, kuid meie lauas kuuldi seda esimest korda. Samasse kategooriasse liigitaksin Rahvaste spartakiaadilt aastakümneid tagasi medali saanud EPA haridusega tundmatu maadleja ning Aasta Ema küsimise, milliste küsimuste tuletusvõimalus oli meie jaoks olematu. Ühesõnaga tahtsin öelda oma eelmises postituses seda, et mäng oli kõikuv, sees oli küsimusi, mille tuletusvõimalus oli null, nii mitmegi küsimuse sõnastus oli halb (Taivo näide kahest isikust tekitas ka meie lauas vaidluse, et kas küsitakse ühte või kahte nime, teist nime ei osanud kirjutada, kuid saime siiski 2 punkti). Kõik ei tulegi kohe meelde.
Härra Kreegipuu, mul on Teiega mitte just väike vanusevahe. Paratamatult kasutab üks põlvkond suhtlemisel veidi teisi väljendeid kui teised, mõtlemata selle juures midagi nii halba, kui Teie endale ette kujutasite. See ei ole aga põhjus räigeks isiklikuks solvanguks.
Kui küsida, et millega ma ise olen hakkama saanud, siis ei millegi erilisega. Viimased 7 või 8 aastat, täpselt ei mäletagi enam, oleme koos Indrek Paavle ja veel paari sõbraga teinud Viljandi individuaali, sel aastal ka paarismängu meistrivõistluste küsimusi. Lisaks veel Lääne-Viru kohalikud mängud ja ajaviiteks ka Tartusse TÜMKi vahest ja mõnda paari kohta veel. Viljandi küsimusi saab vähemalt siit lehelt vaadata nagu ka eestikate omi. Ma ei pea ennast mingiks üliheaks küsimuste tegijaks, pole ka kunagi oma nina püsti ajades end upitanud. Kuid oma kogemuse põhjal oskan siiski hinnata, kas asjaga on vaeva nähtud või mitte. Olen ka mina saanud siin foorumis peale mänge väheke oma küsimuste eest hurjutada, kuid olen alati sellest ka vähemalt üritanud õppust võtta. Ja ei ole enda kritiseerijaid psüühiliselt haigeteks inimesteks sõimanud.

Lugupidamisega
Ain Kütt
Arvo Kreegipuu

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Arvo Kreegipuu »

Jah, eks ta vist ühest keelest erinev arusaamine ole. Viimases postituses oleva küsimuste kohta käiva kriitika vastu pole mul ju midagi, see on asjakohane ja arukas.
Aga raiuge või tükkideks - ma ei saa ka parima tahmise juures nõus olla, et need "absoluutsed umbluud" ja "täielikud rämpsud" peaksid tingimata asjaliku jutu ja konstruktiivse arutelu juurde kuuluma. Inimeste kohta, kes nii väljenduvad on mul kahjuks oma arvamus, mida pole võimalik muuta.
Mõni teine (nt Polt) arvab jälle, et selline kõnepruuk on "igati õigustatud" ning liigagi leebe ja arukas. Las siis arvab, jääme igaüks oma arvamuse juurde
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas polt »

Ma pole nüüd täpselt arvet pidanud aga tõenäoliselt olen ma osalenud umbes 12 korda Spordiühing Jõud poolt korraldatavatel mängudel-korra ka küsijana. Minu teada pole Paikuse esikolmikust kunagi välja jäänud kui ma mänginud olen.( Kui ma küsisin olid nad neljandad.) Meile see formaat-pool sporti pool variat hullult sobib.
12 aasta jooksul on kaks korda astutud ämbrisse. Üks mäng oli Kosel-kus mängujuhid ja küsijhad tegid elus esimest korda mälumängu ja head nahka lihtsalt ei saa tulla kui saalis oli minu mäletamist mööda 6 eesti meistriks tulnud kilvarit ja laua taga kaks absoluutset amatööri. Protestide lahendamine ja mälumängu tavade selgitamine võttis umbes 2 tundi aega.(irw) Teine kord oli Valgas, kus Tangsood suutsid teha mängu mis võideti vist 98või 96 punktiga sajast(kusjuures üks küsimus läks nulliringi) Kui on ikka päris mälumängurid tegemas olnud on alati olnud lahedad üritused, eriti sellest ajast peale kui leiti et peale Talve on ka teisi küsijaid olemas. Kuna mängujuhiotsimine jääb korraldava spordiliidu peale, siis ilmselgelt Järvamaa spordiliit ei viitsinud maad kuulata. Võimalik, et kutsuti Särgavat aga tema mängis. Ja kuna Käärma on ju mingi vana nomenklatuurimees, kes on kunagi midagi kusagil teinud, kutsuti tema. Ja tuli kolmas ämber.(õnneks ei pidanud osalema) Tegelikult on sellist mängu, kus on võistkondi, kus mängivad Eesti tipud ja võistkondi, kes 25 küsimusega silmi pähe ei saa, väga raske teha. Aga ma võin raudselt nimetada vähemalt 5 tegijat, kes sellega iga kell hakkama saavad(ja on saanud). Salis, Naber, Pulver, Pahtma/Ets, Vahtrik. Neid nimesid oleks veel, aga paljud tahavad mängida ja paljusid ei osata lihtsalt kutsuda. Kardetakse et läheb kalliks või midagi.Lihtsalt õigeid inimesi tuleb kutsuda. Pärnumaa spordiliidu inimesed üsivad näiteks alati minu käest nõu, ka siis on küsitud kui asi isegi Pärnumaal ei toimu. Üldjuhul on nõu kuulda ka võetud. Ka näiteks selles osas, et 30 küsimusega mäng kus oli 10 sporti , 10 variat ja 10 kohalikku küsimust asendati praeguse versiooniga.Soovitan lihtsalt mälumänguritel, juhul kui midagi on valesti kohe ja kohapeal kõvasti sõna võtta.See aitab.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
Taivo
Postitusi: 1962
Liitunud: 25.11.2008, 17:31
Asukoht: Internet loomulikult. Igaüks, kes ei ela, asub Internetis.
Kontakt:

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Taivo »

Ma ütleks, et New Delhi ja Norbert Schemansky ei olnud üldse hullud küsimused. Delhist ei olnud valitud suvalisi ehitisi, vaid enam-vähem kõige tuntumad, mida üldse võtta, ja Schemansky on ikkagi olümpiavõitja alal, mis tollal oli prestiižne. Mina olen lugenud Helsingi olümpiamängude raamatut ja kirjutanud vikipeediasse New Dehlist artikli, nii et ma olen pettunud, et kumbagi meenutada ei suutnud, aga argument "mina pole vastust kuulnud, seega halb küsimus" ei ole eriti pädev. Lõpuks vastati nii New Delhi kui Schemansky ära ja rohkem kui korra.

Mina imestasin sügavalt, et Käärma küsis Wilma Rudolphit: kes siis teda ei tea? Aga näe, eksijaid oli rohkem kui üks. Küsimus, tuleb välja, oli normaalne.

Aasta emaga olen ma nõus. Teda poleks pidanud pildi järgi küsima. Siia tuli Paide soolovastus. Ma mõtlesin, et kindlasti kohalik naine, oma linnas teatakse, aga ei, Loksalt. Imelik, et Paide ära vastas, võib-olla oli kellegi isiklik tuttav.

Polt pakkus, et küsimused olid aastast 1985. Vaatame, mis siis olid taasiseseisvumisejärgsed küsimused. Aasta ema, Henri Kaarma ujumine, Gruusia meeseurolaulik, Öcalan, millega sai kuulsaks Wanghari Maathai, Hartwall Arena fotode järgi, Ana Ivanovic reketita foto järgi, "Yngling" foto järgi ja mis ala teeb Leontien Zijlaard Van Moorsel, kokku 9 küsimust 50-st, mis on vist tõesti vähevõitu. Sealjuures "Yngling" läks nulliringi, nähtavasti pakkus viimane kui mees "Solingut".
Allar Viivik

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Allar Viivik »

Kuulge sõbrad!

Kas foorumi leheküljed on tõesti muutunud imelike vaidluste kohaks või saab ka siit midagi tarka teada? Praegu on igal juhul infot null baiti. Vaielge enda vaidlused kusagil mujal ära, kui enam muud moodi ei saa!


Ilusat suve!

Allar Viivik
külaline

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas külaline »

Ongi juba möödarääkimiste voor käes: liis - alias Ain Kütt püüab väita, et mäng oli kehvake, ja vihjab Taivo kirjutistele, samas Taivo püüab just vastupidi, leida küsimustes ka positiivset ning nagu selgub, oli sedagi. Tegelikult ei tasu ju üldse nuriseda, sest alati on võimalus loobuda ja ega asendamatuid kilvareid pole vast üheski omavalitsuses.
Kasutaja avatar
Hallvatt
Postitusi: 3480
Liitunud: 15.04.2005, 15:10
Asukoht: Haapsalu / Tartu
Kontakt:

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Hallvatt »

Allar Viivik kirjutas:Kas foorumi leheküljed on tõesti muutunud imelike vaidluste kohaks või saab ka siit midagi tarka teada? Praegu on igal juhul infot null baiti. Vaielge enda vaidlused kusagil mujal ära, kui enam muud moodi ei saa!
Kas diskussioon mälumänguküsimuste kvaliteedi üle on "imelik"? Mälumängufoorumis? Mille üle siin tuleks siis polemiseerida? Seatapurituaali regionaalsete eripärade üle Saares ja Soomes? Ja kuhu mujale sa soovitad neil vaidlema minna?

Kui mängukorraldaja ja küsimuste koostaja leiab, et saab mälumänguküsimuste raskusastme üle käivast keskustelust infot "null baiti", kas see tähendab siis ta on oma mängudega jõudnud absoluutse täiuseni, enam paremaks ei saa mängujuht ega küsimused minna. Mis on pisut hirmutav.
No sellist küsimust ei tohiks olemaski olla.
Allar

Re: Teadetetahvel 2012

Postitus Postitas Allar »

Tere taas!

Ma ei ole väitnud, et olen jõudnud enda olemuses täiuseni. See pidavat vist lausa ohtlik olema!

Küll ma väitsin, et need vaidlejad võiksid seljad kokku panna ja siis teha ühe täiusliku mängu. Polt peaks ju olema suur meister ülitäiuslike mängude alal. Sest kõik teiste mängud on ju alailma halvad ja mõttetud ning ära nämmutatud!!!

Minu jaoks on teema ammendatud!

Allar
Jaan_Lomp
Postitusi: 1312
Liitunud: 27.10.2007, 19:10
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Vikerraadio "Eesti Mäng"

Postitus Postitas Jaan_Lomp »

2. juulil kell 16.05--18.00 Vikerraadios olnud saates Stuudios on Madis Kimmel algas Vikerraadio "Eesti Mäng", mis näeb välja sarnane tuntud telesaatega. Mängust saavad osa võtta kõik Vikerraadio kuulajad ning selleks on vaja pisut teadmisi ning telefoni. Teiseks alustati ka suure ringi mänguga, milles saab osaleda meilitsi ja iganädalane võitja selgub reedeses saates.
Asjaomane meiliaadress on siin stuudios@err.ee ning telefon 6410613.
See info on lehelt http://vikerraadio.err.ee/saade/stuudios/3766 saadud.
Lisan, et Vikerraadio "Eesti Mäng" peaks olema eetris esmaspäevast reedeni Vikerraadios kell 16.05--18.00 olevas ajaviiteprogrammis, mille pealkiri algab sõnadega "Stuudios on" ja milles sõnale "on" järgneb saatejuhi täisnimi, mis ka lõpetab pealkirja. Igal nädalapäeval on sel saatel eri saatejuht. Vähemalt reedeses saates Vikerraadio "Eesti Mäng" toimub, ilmselt sarnaneb see mäng ETV-s 2. juulil alanud Eesti mänguga. Ise pole veel kuulanud. Kõnealuse ajaviiteprogrammi kohta saab infot lehelt http://vikerraadio.err.ee/saade/stuudios/algus , selle saab kätte ka nii, et võtta ette lehe http://vikerraadio.err.ee vasakus ääres olev Vikerraadio kava, mis ei ole laupäeva ega pühapäeva oma, siis klõpsata selles olevatel linkidel, millest üks on 16:05 ja teise tekst algab sõnadega "Stuudios on".
Vasta