Maakilb

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Mina müün vähemalt kaubanduskeskuses ehitusmaterjale aga millega veedab oma töist aega üks Maavalitsuse ametnik? Sellest on vist küll 99% Eesti elanikkonnast väga ähmane arusaam? Äkki sa kirjeldaksid oma igapäevast tööd Tenno kui asi juba nii isiklikuks läheb?
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kets

Postitus Postitas Kets »

Mina tegelen planeeringute järelevalvega. Selleks pean oskama lugeda nii mitmesuguseid ja erinevaid jooniseid kui teadma üksjagu seadusi, eriti planeerimisseadust. Harju Maavalitsusele langeb kõige suurem koormus, kuna meile laekub viis korda rohkem planeeringuid kui teistele maakondadele. Nii et Sul ei tasu mind sellesse ähmasesse maavalitsuse seltskonda paigutada, kellest ajakirjanduses üleliia palju juttu on olnud. Täitsa nõus sellega, et mitmed funtsioonid nagu arengutegevus või haridusalane töö, mida maavalitsustes praegu veel tehakse, võiks olla pigem omavalitsuste ülesandeks ja küllap kunagi nad selleks ka saavad. Loodan, et andsin sulle piisavalt infot ja kui sul veel sel teemal küsimusi on, ehk võtad privaatselt ühendust, sest vaevalt see asi enamus lugejaid huvitab. Ette öeldes on mul aasta lõpus päris tööaeg nii et sinu täpsema huvi korral võin vastusega võin natuke viivitada.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Näed sa Sina annad planeeringule dabroo ja mina müün materjalid.Seega tihedalt seotud.Ei näe mingeid põhjusi miks teisele teise ametit nina alla hõõruda?
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
punukana
Postitusi: 4752
Liitunud: 11.01.2007, 14:31
Asukoht: Rapla loomulikult. Iga ebanormaalne inimene elab Raplas.

Postitus Postitas punukana »

See on igal juhul mu viimane postitus sellel teemal.
Jätaks nüüd selle üldistamise teemal "Alliku jüngrid ja kisakoor". Korra sai juba öeldud, et küsimus pole mitte isikutes, vaid nende varjamises.
Tunnistan ausalt, et pole Alliku käest ühtki põrandat ostnud, talle raha võlgu ega kuulu ka ühessegi fanaatilisse ususekti. Üldse olen pigem rahulik inimene, kellele konfliktid ei meeldi. Aga kui siin foorumis keegi võtab endale rõõmuks teiste üle ilkuda, kes iganes selleks sihtmärgiks siis poleks (kaasa arvatud kõik Alliku kriitikud), ajab ikka hinge täis küll.
Minu jaoks tähendab mõiste "peldikusein" just selliseid signeerimata, pihku kihistades üllitatud "kunstiteoseid".
"Nägin saalis ka treener Jüri Pritšinit, kes istus tribüünil minust kiviviske kaugusel." (Ivar Jurtšenko korvpalli karikafinaali kommenteerides)
Kets

Postitus Postitas Kets »

Toomas! Juhuslikult tean, et oled punukana. Ega rohkem tahagi vihjata kui seda, et eks Sa ikka valikuliselt asju võtad, sest mingi, umbes kuu aega tagasi vihjasid sa Igorile, et ta teeb postitustes kirjavigu aga jätsid kas juhuslikult või kogemata mainimata, et Alliku kirjutised lausa kubisevad kirjavigadest. See, et Allik ise poeb suure kiirustamise taha, on muidugi järjekordne demagoogia, sest kui juba kirjutad, siis püüa olla ka võimalikult täpne. Eks pisivigu ole meil kõigil ja perfektselt kirjutad ilmselt ainult Sina, sest Sul on ka vastav haridus. Nii et ära solvu ega pahanda aga ka Sinu teatised on teatud määral subjektiivsed ja millegipärast ikka ühe ja sama tuule suunda kallutatud. Loodetavasti meist nüüd selle pisiartikli pärast vaenlasi ei saa, sest mina pean Sinust endiselt lugu.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Väga huvitav on, et ma olen tõenäoliselt isiklikult silmast silma näiteks Toomase ja Holtega suhelnud kordades vähem kui paljude nendega, kellega ma opositsioonis olen.
Tennole ma soovitaksin osaleda mõnel Tartu mängul. Näiteks veel 6 -7 aastat tagasi või hiljemgi ei sümpatiseerunud mulle absoluutselt Tartus Etsi ja co tehtud mängud.Krt aga mehed arenesid, võeti Tiit Ja Lauri kampa ja nad teevad nüüd vaieldamatult kvaliteetkilvat, kuhu sagedaminigi sõita võiks! Kusjuures minu arvates nad kuulasid ära, mis mängijatele ei meeldinud ja mis meeldis ning tegid oma järeldused.
Ma pole iial arvanud hästi neist küsijatest, kes ise aktiivselt mälu ei mängija kaasaegsete trendidega kaasas ei käi.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kets

Postitus Postitas Kets »

Sa ajad ilmselt järjekordselt segi Maakilva ja muud mängud. Usun, et Maakilva toimkond, kuhu kuulub (igaks juhuks kordan, et Sa jälle vassima ei hakkaks) ka Sinu paarismängu partner Andres, on kas just väga hästi aga vähemalt normaalselt oma asjaga hakkama saanud. Muidu poleks olnud ka niipalju positiivset vastusidet. Aga areneda kulub ära igaühel, ka sinul muuseas. Aga mis asi see ulmeline kaasaja trend on, mida siin nii agaralt protežeerid. Ma oma arust püüan olla kursis kõigi tänapäevaste tegemistega ja usun, et nii mõndagi asja tean sinust paremini. Aga see, et sina jälgid maailma läbi omavanuste silmade ja mina läbi omavanuste - see on ju päris loomulik. Ja küllap on sinugi silmaring juba lubjaka oma kui võrrelda tänapäeva noorusega.
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Postitus Postitas holte »

Ma usun, et mõned valikud valitakse stiilis "sapienti sat".
Ja Toomas-punukana on niivõrd valiv mees küll ja
talle sellist tiraadi pidada on nati ülekohtune.

Ilmselt oli sest torkest ka kasu, ma mäletan, et sain ka
pärast seda torkajat torgata.
Polti oleme me ilmselt torkinud küllalt, aga torkamise
mõte on selles, et see peab ka mõikama, samal keelelisel
tasemel iga mehega iga kord õiendamine oleks lihtsalt jabur.

Aga mida ma tahaks "laiskadele" soovitada või neilt küsida:
mis teid takistab oma risti- või ka muidu tuntud-teada
hüüdnimede all siia mnemomaratonisse registreerimast,
siin on linnukese tegemise koht, edaspidi lehele tulles ei
peaks isegi guestina olles oma "nime" või nime kirjutama
ja mis kõige tähtsam, keegi ei saaks teie nime enam kurjasti
kasutada.
Praegu jääb mulje, et üritatakse ennast distantseerida stiilis,
et pole kaka sisse astunud. Pole see nii kaka midagi, pole siin
ka "kisakoori", mõned inimesed lihtsalt näevad pinde teise
inimese silmas väga hästi.
Mina näiteks. Aga ma ei keela, vaid pigem ka tahan, et mind
ja minu tegemisi kritiseeritakse ausalt.

Ses mõttes on polt aus mees, ta ütleb, mida arvab - ja paratamatult
hakkad eelistama tema kriitikat mõnele muule arvamusele
stiilis "ma olen ikka juba nii palju mänge teinud ja tean asja, ja
Sa ise virised alati minu küsimuste kallal, aga Sul endal on ikka
kah palju jama" - millest ei saa pärast sotti, et mis kurat see jama
siis oli, lihtsalt lajatatakse.

Ja et nüüd teema all ka kirjutada - minusuguse diletandi jaoks on
Maakilb üsna paras mäng - ei pea vastuseid kuulama nagu vasikas.
janus
Postitusi: 12
Liitunud: 10.01.2007, 16:51

Postitus Postitas janus »

Janus= Jaan Usin

Ei viitsi kommida - seda juba niigi paljud teinud, aga avalikustan
Taivo

Postitus Postitas Taivo »

Hiiumaal rahvas üldiselt teadis, et Kortšnoi tõotas paarikümne aasta eest mitte iialgi enam Nõukogude Liitu esindada. Seetõttu pole ime, et iga võistkond pakkus ise meest, kellest ükski polnud õige ja Tal on surnud. Pean väga imelikuks, et Kortšnoi nõustus Nõukogude Liitu esindama, ja arvan, et seetõttu vajanuks küsimus täiendavat vihjet, näiteks sünniaastat.

Koorti küsimuse kohta ütlesin suuliselt juurde, et aastaarv ei ole teose valmimise aasta, vaid arvatavasti tähendab teose avaliku väljapaneku aastat. Vihje läks vist liiale, sest pärast seda sain ühe Adamsoni ja ülejäänud pakkusid Koorti. Aga muudmoodi ma ei saanud, sest pidasin küsimust praegusel kujul eksitavaks.

Joogi küsimuses tekkis rahva seas nurin: mida tähendab küsimuse lõpus öeldud "Millega on tegu?"? Kas vastata tuleb "Tegu on pühapaistega", "Tegu on keskaegse legendiga" või "Tegu on äriga"? Lisasin suuliselt, et teada tahetakse jooki. Järgnes küsimus: kas vastuse "alkohoolne jook" eest saab juba punkti või on punkti saamiseks vaja vastata "viin"? On ilmne, et ma ei saanud vastata "Viin annaks punkti juhul, kui see oleks viin, aga see ei ole üldse alkohoolne jook". Pidin vastama "Ei, vastata on vaja märksa täpsemini kui viin". Selle tulemusena vastas iga võistkond (peale ühe) ise sorti viina ja ma tõsiselt imestan, et pärast niisugust lugu veel Emmaste õige vastuse andis. Siinkohal edastan Kõrgessaare võistkonna palve mitte koostada küsimusi, mis lõpevad lausega "Millega on tegu?".

Tippfašisti küsimust pidasin väga lihtsaks, sest need ei elanud üldiselt vanaks. Nad kas mõisteti surma või tapsid end ise ära. Siiski sain ühe Göringi. Aga mida teha vastusega "Herman Hess"? Ma oleksin Adalbert Hessi ja Ferdinand Hessi eest ikkagi punkti andnud, aga Herman Hessi eest seekord mitte. Loodan, et polnud liiga karm.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Nii et Hiiumaal anti Koortiga lisavihjeid.Kas see on mõne regiooni eelistamine teisele?
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Mati

Postitus Postitas Mati »

Täpselt, just nii on :P
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

See oleks ikka täielik Bullshit kui seda Koorti küsimust ei tühistataks.On muuga kuidas on..
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
huko laanoja

Postitus Postitas huko laanoja »

nohh, alliku kommentaariga, miks nad mööda panid vt. paar lehekülge tagasi - meil juhtus niisamuti. Aga minu meelest seekord nii lõpuni vaieldavat küsimust polnud. vähemalt siiamaani pole muu meelest olnud jubekõva argumenti. Et las ta siin jumala eest jäägu nii.
pole ju haltuurat. nüüd oleks paras hetk keskenduda järgmisaele voorule maakilvast.
Kets

Postitus Postitas Kets »

Et ühe haige inimese sonimine selle Foorumi peatükis ära lõpetada, toon ühe kõrvalnäite, mis tõestab, et Koorti küsimus oli absoluutselt õige. Kes viitsivad, võtku lahti piisavalt tasemel teatmeteose EKABL, võtku lahti lk 14, kus A veerus on märksõna Amandus Adamsoni juures antud ta eluaastad 1855-1929; B veerus aga saab lugeda, et tolle kuulsa Tartusse püstitatud Kalevipoja kuju aastaks on 1933 (seega 4 a pärast lugupeetud skulptori surma) ja Pauluse kalmistu mälestusmärgi sõdurikujud on dateeritud aastaga 1934 (seega koguni 5 a pärast A.A. surma). Seega pole Koorti juhtum isegi Eesti kunstis ainulaadne, rääkimata muust maailmast. See olekski nii mõnele mehele see arengukoht, sest näha on, et kvaliteetaeg on valedele asjadele ära kulunud. Ja üldse soovitan ma Allikul tuhvli alt välja roomata, sest see on ju loomulik kui kusagil eriti sõnaõigust ei anta, siis kiputakse mujal mölapidamatusega esinema. Nii et Alliku väide vigase küsimuse kohta on absoluutne jaburdus ega oma mingit alust.
Vasta