Eestikad võistkondlikud.

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Suletud
Innocentius XVI

Postitus Postitas Innocentius XVI »

Võistkondlik MV toimub tänavu 1 päevaga - pühap., 27. aprillil Õismäel. Küsimusi on 100 nagu ikka, seekord enamikus saadetud Belgia, Inglismaa ja Soome seltsimeeste poolt, tõlgitakse ja kohandatakse valdavalt siinkirjutaja poolt. Koos Koit Noogiga hoolitseme ka selle eest, et Eesti teemad päris varju ei jääks.

Lisaks kilvalehel ja juhendis registreerimiseks antud mailiaadressile võite osavõtusoovist ka siin teada anda.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Nagu ma aru sain oli see muudatus vajalik peaasjalikult sellepärast et me ei saanud laupäevaks ruume.rahvas nagunii küsib. Küsimused tulevad ikka ühekaupa ja süüa antakse ka! Lihtsalt valmistuda tuleb pikemaks päevaks.
Koit ja Aare kuidas täpselt see küsimuste tellimine ja saatmine käis teil? Loodetavasti ausalt? Ei tahaks et Eestikatest ka mingi maakilva palagan kujuneb...
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
IS
Postitusi: 297
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Postitus Postitas IS »

Polt! Mis palaganist jutt on? Nagu mina olen aru saanud, siis Maakilvas ei meeldinud ühele võistkonnale see, et teine võistkond võitis ning visati õhku arvamus, et küsimused (ja vastused) on lekkinud. Selline süüdistus on aga paraku seda tüüpi, et tõestada ei ole midagi võimalik, aga kahtluse vari jääb. Kuidas siis selliseid süüdistusi (ja palagani) vältida? Kas peab jälgima kindlat nimekirja mängijatest ja võistkondadest, kes tohivad võita ja kui seda ei juhtu, siis mängud tühistada?
Mis puutub Eesti MV-sse, siis on küsimused saadetud otse Aarele (kelle aususes loodetavasti kellelgi kahtlusi ei ole), aga kes neid välismaalasigi teab, äkki keegi on ka nemad euroraha eest ära ostnud, et omale ka koopia küsimustest saadetaks...
Välismaalaste variant tuli sel aastal kõne alla seepärast, et esialgsed plaanid, et Kolga või Nordbiochem mängu teeks, ei realiseerunud. Vägisi seda mängu ju ka sundida teha ei saa.
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Postitus Postitas tauno »

Niipaljukest veel infoks, et järgmise aasta võistkondlikuks on andnud esialgse lubaduse mängu teha Maarjamäe. Helesinine unistus oleks teha 2 päeva ja 200 küsimust viieste plokkidena ning loodetavasti see ka õnnestub.
Vilniuse Žalgiris
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Indrek -ma lihtsalt ütlesin kõva häälega välja selle. millest omavahel vaikselt kõik räägivad Maakilva kohta. Ma olen seda enne ka öelnud ja lausa liitunud küsijatega-kusjuures need paar aastat ma seda tendentsi ei märganud. eestis ei ole ühelgi 50 küsimusega võistkondlikul mängul esimese ja kuuenda vahe 20 punkti! Ja esimese ja teise vahe 8 punkti! Eriti veel kui koosseisusid vaadata. Ärge tulge rääkima, et leket pole?!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas arko »

Jaan, teinekord juhtub kõiksugu uskumatuid asju.
Mina olen juba loomult kõiksugu vandenõuteooriate suhtes skeptiline (või siis naiivne) ja teades ikkagi osalevaid inimesi, ei näe mina küll kahtlustusteks põhjust.
Mälumäng on juba selline ala, et paugud võivad tulla ka luuavarrest ja teinekord on juhuste kokkulangevus väga iseäralik. No näiteks sai võistkond TÜMK1 (minu osalusel) ükskord Tartu sarja mängus 60st punktist 55. Mängu koostajad olid Talve ja Naarits. Kõlab ju kahtlaselt? Aga mäng ise oli kerge, küsijate mõttelaad tuttav ja õnne oli ropult... nii juhtuski.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Oleme ka ise Kord ainsama Vurlekilva 20 punktiga võitnud aga olematus konkurentsis.
Lihtsalt sama võistkond tegi seda juba teist korda! Tõsi küll mitmeaastase vahega! Ja sorry, vaata koosseise! Aga midagi tõestada ei saa jne jne.
Muuta saaks ühte asja -kahte küsijat ja ma oleks rahulik ja ei võtaks seda teemat enam iial üles.

Mis aga võistkondlikke eestiikaid puudutab-siis tuleks lihtsalt reglement paika panna-küsib järgmisel aastal eelmisel aastal teiseks jäänud võistkond ja rahu majas. Juhul kui nad mõjuval ei saa/taha küsida-siis nad ei saa ka osaleda järgmistel eestikatel ja asi Ants.
Ja ma võin selles osas möliseda ma olen siin viimase 5 6 aastaga teinud 2 korda individuaali, korra paarikat ja teen järgmine aasta ka jälle.
Mida p.... t mängida ja meistriks tulla tahate kõik-Küsida ei taha keegi peale Kubo!!
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
leino

Postitus Postitas leino »

Polt, ole kena, koosta nimekiri neist võistkondadest ja mängijatest, kelle tulek maakilval paremate hulka oleks asjade loogiline käik ja neist, kelle puhul on kindla peale tegu kokkumänguga. Et tulevikus saaks neid "vaikseid jutte" ära hoida, mida Sina muidugi julge mehena õnneks maha ei vaiki.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Leino, ma oleks su käest nagu nii silmast silma ka küsinud- kuidas siis oli!?
Nimekirja pole mõtet koostada aga igasugu lahedaid asju on selles sarjas juhtunud.Paar aastat tagasi kui mitte eelmine aasta- näiteks oli lugu, kus üks võistkond (nimesid nimetamata) vastas ära esimesed 20 küsimust 100% ja siis kadus äkki ära. Nagu oleks faksis paber otsa saanud või midagi taolist!
Mulle jääb ka see arusaamatuks et kui ikka nii kõvad mansad maakilvas osalevad ,kes teistele sellise vahega ära teevad-miks siis teistel mängudel neid näha pole?Häbenevad oma taset või?
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
leino

Postitus Postitas leino »

Ja millist vastust Sa, Polt, sellele silmast-silma küsimusele oleksid oodanud? Oletame, et ma oleksin vastanud täiesti ausalt.
Aga miks Otepää sellises koosseisus mujal mängimas ei käi? Osa selle liikmeid on ju teiste võistkondade koosseisus.
Keegi ei ole küll esimest 20 küsimust maakilval ära vastanud. Ajad olmselt midagi segi?
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Ok käisin kontrollisin üle -see polnud teie meeskond keda ma silmas pidasin nagunii.Neil lipsas jah paar nulli sisse aga need olid sellised küsimused, mida normaalne inimene nagunii ära ei vastaks(kusjuures ühega tegi Paikuse soolo irw!)Aga peale 20. küsimust oleks nagu teine võistkond äkki saalis istunud. seda võib igaüks ise tabelist vaadata.
Eks ma Leino siis võistkondlikel küsin ja siis saad vastata!
Ja suvalisel paarikal peaks ka saama oma taset näidata.
Leino sinu taset ma tean-aga teie võistkonna ülejäänud liikmed olid põhimõtteliselt minu jaoks mehed metsast! Võrreldes mitmete teiste mansadega kelle vastu te sellise imeresultaadi tegite.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tremarfa
Postitusi: 86
Liitunud: 05.01.2005, 14:55

Postitus Postitas tremarfa »

üldse mitte tahtes siia "ideaalsesse" vaidlusesse laskuda - tuletaks lihtsalt väga vaikselt poldile meelde, et mina (Kadri) ja Kaido oleme aegajalt ja nii, kuidas aeg ja töö lubavad ka paarikatel käinud. Eelmisest aastast oli meil näiteks Tartu paari kuues koht, üleeelmisest Eesti meistrivõistluste 5.-6. koha jagamine... tõsi, need ei ole küll esikohad...
Võistkond Bach on sel hooajal Tartu MV teine võistkond (kusjuures pikka aega juhtis sarja). aga lõppude lõpuks, ei arva ma, et peaks end õigustama ning seegi vastus on pigem diskussiooni tasakaalustamiseks - ei ole ju me loomulikult nii kogenud ja valjuhäälsed mälumängurid, kui oponendid :)
Guest

Postitus Postitas Guest »

Tänavu toimuvad võistkondlikud meistrivõistlused ühel päeval ja 100 küsimust korraga, kusjuures lauda antakse need (kui me õieti aru saime?) 5 küsimuseliste plokkide kaupa. Kindlasti on ka teistsuguseid arvamusi aga meie jaoks olid võistkondlikud meistrivõistlused 2 päevaseks sündmuseks kuhu sai hea meelega mindud, sest kohtusid ju vanade tuttavatega, ühesõnaga oli hea seltskond, kellega oli aega ka muuks vestluseks peale mängu enda. Ja ka ühe kaupa küsimuste esitamine oli omaette traditsiooniks, mida muudel üritustel ju enam ei esinenud. Arusaadav, et aja kokkuhoiu mõttes on kiirmängudel oma eelis aga siis võiks äkki teha eraldi kiirmängud, kus oleks võimalik küsida mitte enam 100 vaid 200 või koguni 500 küsimust. Kindlasti on ka neid kilbareid, keda muu suhtlus on ammu ära tüütanud (samad näod, sama loba!), meie aga ei osale just igas mängus ja meile oli see mõnusaks vahelduseks. Sel aastal enam midagi muuta pole ilmselt võimalik aga korraldajad võiksid tuleviku planeerimisel arvestada ka eeltoodud soove, sest võimalik, et me polegi ainsad, kellele meeldis vana stiil.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas polt »

Kas kalendri koostamisel polnud tõesti teada,e t sel nädalavahetusel on riigieksami kirjand.Kõikides koolides.Selle nädalavahetuse oleks pidanud nii ehk naa kõrvale jätma.
Minu hinnangul peaks ikkagi tegema mängi 1 küsimuse kaupa.mitte viieste plokkidega. Kui kell 12 alustada peaks normaalse 2 kohvipausi ja ühe sõõgivahetunniga hiljemalt kell 19.00 mäng nii ehk naa läbi olema. sellest 5 tundi puhast mänguaega.Ja algust võib ka ettepoole tuua kella 11 peale näiteks.Üle 3 minuti ei tohiks sujuva korralduse ja abiliste olemasoleku korral minna ühe küsimuse peale.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Postitus Postitas tauno »

nagu korra juba läbi käis, siis järgmine aasta on plaan 2 päeva, 200 küsimust ja viiekaupa
Vilniuse Žalgiris
Suletud