Jüri sari

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
külaline

Re: Jüri sari

Postitus Postitas külaline »

Pole viga midagi. Hea mälur peabki kõiksuguseid mänge mängima. Ka Jüris tegidki kunagi 8 paremat aga demokraatlikum on praegune süsteem. Või lasta 4-l paremal ja 4 vähem kogenumal teha ehk oleks see variant.
Kasutaja avatar
punukana
Postitusi: 4752
Liitunud: 11.01.2007, 14:31
Asukoht: Rapla loomulikult. Iga ebanormaalne inimene elab Raplas.

Re: Jüri sari

Postitus Postitas punukana »

Nojah, aga küllap on lisaks headele või halbadele mänguritele veel ka lihtsalt hõivatud mängureid, kel kahju eelkõige diletantide sepistatud nalja-mängule kulutatud ajast (ärgu võetagu seda eilse mängu kohta käivana, millel polnud suuremat häda midagi). Tahaks mingis sarjas osalema hakates olla ühtlasi enam-vähem kindel, et asi mingil hetkel haltuuraks või katse-eksitusemeetodiks ei kujune. Aga kui lasta küsijadebüüt teha suvalisel tagumise otsa võistkonnal, siis kes saab garanteerida minimaalsegi kvaliteedi?
"Nägin saalis ka treener Jüri Pritšinit, kes istus tribüünil minust kiviviske kaugusel." (Ivar Jurtšenko korvpalli karikafinaali kommenteerides)
illar

Re: Jüri sari

Postitus Postitas illar »

Jään eriarvamusele "külalisega" - hea mälur ei peaks mängima kõiksuguseid mänge, ehk siis näiteks selliseid kus ei suudeta normaalsel viisil tabelit pidada, kus ei viitsita asju korralikult üle kontrollida jne jne. Ja see kvaliteet on pigem tagatud esiotsa satside puhul, kuigi on Jüris teinud ka tagumised (nt Steinbachi & Lasni punt) igati häid mänge. Aga see eeldab ilmselt korralikku toimivat võistkonda, mitte a la et meil pole õiget võistkonda ja näe me siin kahekesi poolsunduslikult tegime. Demokraatlik oleks süsteem siis, kui kõik saaks hääletuse teel mängutegijaid valida vms, a siis ilmselt ei jaguks uutele võimalust - nii et ma ei arva, et see praegune värk eriti demokraatlikum on kui 8 esimest.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas polt »

Miks te üldse ise peate põlve otsas nakitsema? Tõenäoliselt oleks lisaks kindlatele satsidele võimalus kokku leppida näiteks Tartu mängu tegijatega nii, et nemad teevad teile teie neile või teete sünkroonmängud. Mina tellin juba kolmas aasta Pärnu mängule küsimused eranditult Eesti parimate küsijate käest.
Mänge on teinud Pulver, Naarits, Maiste, Raivet, Särgava, Paavle, Naber, Salis&Nurmla, Olesk-Sel aastal tuleb veel Sünkroonmäng TMKÜ ga Narusberg/Männik. Ja paar meest on mul veel meeles mõlkumas -kellelt kindlasti tahaks küsimusi tellida-kasvõi sellepärast, et näha kuidas nad küsijatena on.
Pärnu tase on selline, et ma ei kujuta ette et iga meeskond teeks ühe mängu.Kvaliteet peab ikka ühtlane olema.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Innocentius XIV
Postitusi: 50
Liitunud: 15.02.2005, 22:58

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Innocentius XIV »

Sünkroonmängud Tallinnas ja Tartus on toredad, neid on ka paar korda Jüris olnud ja tuleb veel (Tallinn - Tartu linnavõistluse idee ei ole surnud!), aga ainult nendele üle minna küll ei tahaks. Kes siis on see hea inimene, kes tuleb kohale, kaasa mängida ei saa, aga küsima peab võõraid küsimusi, mida võib-olla ei oska kommenteeridagi?

Praegusel korral pole häda midagi. Hooaja 8 mängust ehk 1-2 on osutunud rohkem nagu ajaraiskamiseks, aga need pole sugugi tingimata tabeli tagumiste tehtud. Uusi tegijaid on alati huvitav vaadata ja toredaid üllatusi on sealt tihti tulnud, olgu siis Lennuk või Tabasalu KEK (mis kohe meenuvad). Eks eilnegi mäng oli üsna sõbralik ja ladusalt korraldatud. Kui panna vägisi näiteks 1.-8. koht mänge tegema, siis on kindel, et sealhulgas nii mõnigi mäng läheb korraldajatel metsa poole.

Mäng ise on kilvalehel nüüd üleval. Vabandust, et pildid pdf-failiks konverteerides veidi laiali ujusid.
Kasutaja avatar
Matis
Postitusi: 2880
Liitunud: 02.01.2005, 14:48
Asukoht: Kilingi-Nõmmes loomulikult. Iga lõngus elab ainult siin
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Matis »

Meil Tartu meistrikatel teeb kõik 10 mängu, eelmise hooaja 10 parimat. Iga mäng on oma võistkonna nägu ja ka ilmselgelt oma teemasuunitluste ja knihvidega ning keegi ei tori. Eriti.
Mulle meeldib, kui ema käitub spartalikult
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas polt »

Mis sel mängul nüüd nii väga viga oli-tegijate nimesid vaadates on ju nad kõvasti ennast ületanud. Mõned elementaarsed kogenematuse vead(just Eesti kilvarite teadmiste hindamisel) aga muidu ju absoluutset lauslollust ei küsitud.
Viimati muutis polt, 13.02.2009, 09:48, muudetud 1 kord kokku.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Sibelius

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Sibelius »

Viimane Jüri mäng oli päris hea ja nuriseda oleks õel. Aga noh, mõned on kapseldunud teatud ringi ja soovivadki, et kõik mängud oleksid vaid ringisisesed. Mõne pehmete kaantega raamat on märksa parem kui kuldkanditud kõvade kaantega raamat, milles võib-olla sisu polegi. Nii et punktimärkimine punktimärkimiseks aga olulisem on ikkagi mängu sisu ehk mäng ise.
illar

Re: Jüri sari

Postitus Postitas illar »

Jah, ja mõned üritavad ilmselt esindada mingit teist ringi ja erinevate tundmatute (sest Sibeliust niikunii keegi ei tunne nagu näitas viimane mäng :) ) kasutajanimede alt postitusi saates kunstlikult näidata, et see ring on suurem kui tegelikkuses.
Minu arusaama järgi korrektne punktiarvestus ja tabelipidamine on mälumängu kui iga muu sportliku distsipliini üks ja ilmselt väga oluline osa, mis loob eelduse võistluseks, vastasel juhul võib ju küsimusi ka kodus vms lahendada (PS punktiarvestus / tabelipidamine ei puuduta kuidagi moodi viimase mängu tegijat, see läks siin ikka Keila kapsaaeda).
Kasutaja avatar
aadu
Postitusi: 3564
Liitunud: 02.01.2005, 11:52
Asukoht: Rakvere/Kullenga

Re: Jüri sari

Postitus Postitas aadu »

Kusjuures Rakveres teevad pea kõik võistkonnad külakorda ja esimesel aastal oli pisut jama, aga nüüd on enamjagu võistkondi asja korralikult selgeks saanud. Prohmakad tulevad pigem sealt, kust neid ei eeldaks ja nendega saavad hakkama võistkonnad, kus sees näod, keda Eesti kilvaseltskonnas laiemaltki tuntakse.
Üleelmisel hooajal oli väga paljude arvates kogu hooaja parim mäng viimane, mille tegi võistkond Mälulünk. Nimi iseloomustab seda loomingulist kollektiivi, mis koosnes tollal peamiselt napsustest ehitajatest, väga hästi. Aga mäng oli tõepoolest tasemel - huvitav, väga õige raskusastmega ja ei sisaldanud ühtegi halba küsimust.
Nii et ei maksa väga karta. Laseme ka koolilastel teha ja ei juhtu hullu midagi. Kust muidu see järelkasv tuleb või tase tõuseb...
illar

Re: Jüri sari

Postitus Postitas illar »

Rakveres (vähemalt tollal kui ma veel sealkandis resideerusin ja mängimas käisin) oli eelis selles, et mängud toimusid vist üle kahe nädala ja kõik võistkonnad jõudsid / pidid hooaja jooksul oma mängu tegema. Ja süsteem toimis hästi, igati nõus.

Aga kui sa peaksid 8 tükki hooajaks välja valima küsimusi tegema ja valikut on sul hulgim, siis sa ilmselt ei valiks neid, kes valdavalt üldse kohal ei käi või käivad valikuliselt ja enam-vähem iga kord erinevas koosseisus. Ja tglt on Jüris ka süsteem igati toiminud, kuni nüüd on järsku hakanud järjest mänge nö sellistest kohtadest tulema, mis loovad ohu asja teatavaks devalveerumiseks. Lihtsalt oleks hea teada, et kui eesmärgiks ongi olla tavaline külamäng (nagu neid kuuldavasti mujal Tln ümbruses toimub), mitte Tln piirkonna nö esindussari, siis saaks sellega arvestada ja vb olla tõesti Tln-s mingi uue sarja loomise peale mõelda, nagu Tauno siin välja pakkunud on.
külaline

Re: Jüri sari

Postitus Postitas külaline »

Eilsest mängust jäi kõrva, et kõige valjemat häält tegev elukas olevat nahkhiir 140 detsibelliga. Millise allika järgi seda väidetakse? Küsin, sest internet on täis infot, mis nimetab kõige valjemateks erinevaid vaalasid - "klõpsud" üle 220 dB ja "oiged" üle 180 dB. Näiteks need 2 linki:
http://en.wikipedia.org/wiki/Whale_song
http://www.surtass-lfa-eis.com/Terms/index.htm
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Jüri sari

Postitus Postitas arko »

Nahkhiirte valjus avastati hiljuti küll, on mulle meelde jäänud. Vt näiteks: http://www.newscientist.com/article/dn1 ... ncert.html või http://www.sciencenews.org/view/generic ... hat_roared

Seda, et nad kõige valjemad oleksid, seal siiski ei väideta.
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Külaline

Re: Jüri sari

Postitus Postitas Külaline »

siis on kah vali, aga mitte ju ikkagi kõige valjem. nii et küsimus tuleks tühistada ja punktid üle vaadata
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Re: Jüri sari

Postitus Postitas holte »

Maa peal olevatest elajatest räägitakse enamasti möiraahvidest - valjuse puhul pole dB ka alati näitaja, tihti on artiklites leviv mõõdupuu kuuldavuse kaugus km-tes. Sest võibolla mõni elajas suudab oma siseelundiga vingeid dB-sid teha, aga kui neid ei kuule, kas see on valjus?
Vees kostusid mingid haid või vaalad kaugemale... aga keskkond on ka teine
wikipärl: Pärast seda tegeles [Kaspar Jancis] kaks aastat muusika ja elatise teenimisega.
Vasta