Eestikad

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Sven

Re: Eestikad

Postitus Postitas Sven »

Minu meelest olid peapiiskopid väga hea küsimus. Palju vihjeid ja oleksin pidanud teadma, et Yorki vana nimi oli Eboracum. Aga rev. Sentamu oli riides nagu mingi voodoo-preester ja see viis mõtted kõrvale.
Montenegro praegusel ja vanal lipul on jah ühist vist ainult see, et kasutatud on punast värvi. Kui sõna "mõnevõrra" oleks välja jäänud, olnuks kõik korras. Rohkem ei vingu. Kiitus korraldajale. Söögipaus oli väga armas, ilma tankimiseta oleks paljudel see maraton pooleli jäänud või kõndides finišisse tuldud. Vaimselt väsitavaks tegi mängu ka see, et paljudele küsimustele oli vaja kaheosalist vastust. Seega 106 küsimusele tuli mõelda 130-140 vastust (täpselt ei ole lugenud). Kas kolleegid on rahul või läks liiga raskeks?
Ehk 80 sellises raskusastmes või kahekomponendilist küsimust oleks paras. Aga ok, Eesti MV ikkagi.
illar
Postitusi: 226
Liitunud: 13.04.2009, 21:38

Re: Eestikad

Postitus Postitas illar »

Minu meelest pikkuse osas Eestikate individuaaliks väga sobiv mäng. Ise suutsin välja mõelda umbes kolm küsimust, mis lauda jäid ja need ära vastates oleks vist tõusnud kõigest ühe koha. Eelmise aasta individuaalil näiteks maksis iga laudajäänud küsimus ka esikümnes koha või mitu. Selles osas minu arvates väga sobiv formaat parimate individuaalsete tegijate väljaselgitamiseks ning võiks mõneks järgnevaks aastaks ka millegi sellise juurde jääda. Need vahepealsed play-offid jms töötasid siiski oluliselt halvemini, kui eelnevalt eeldatud sai - kui, siis vb olla midagi sellist nagu mullu oleks veel mõsitlik rakendada, kus viimase kolme-nelja bloki osas toimub midagi nn viimase mehe jooksu süsteemi sarnast.

Küsimused olid head, need kaheosalised asjad ka väga ei seganud. Tähelepanekutega teemade osas olen nõus eelpoolkirjutanutega, et osade teemade puhul oli rohkem eurokvissi-stiili (kus tglt ka vahed välja tulid) ja osades teemades olid küsimused lihtsamad (ehk polnud midagi sellist, mida ise tead ja teised enamuses mitte :)). Hämmastavaim tähelepanek - ma pole elu sees burlakkidest mitte midagi kuulnud ja selle küsimuse suutsid terve saali peale lisaks mulle valesti vastata veel üksnes Naarits ja Põder. Ehk inimesed teavad tõesti erinevaid asju, nagu Heino juba ütles ja seepärast ongi pikemad mängud oluliste tiitlite väljajagamiseks head.
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Eestikad

Postitus Postitas tauno »

ehk kokkuvõtteks: ütle mulle, mida küsitakse, ja mina ütlen, kes võidavad :)
Vilniuse Žalgiris
Sven

Re: Eestikad

Postitus Postitas Sven »

[quote="Taivo"]Üks küsimus tahtis teada, kuidas nimetatakse liiki, mis elab väga mitmesugustes tingimustes. Vastuseks taheti saada sõna "ubikvist". Läks nulli. Protestisin, viidates, et "Loomade elu" kasutab selle kohta terminit "plastiline liik", näiteks hundi kohta.
Taivo jutu üle pikemalt järele mõeldes tuleks ka minu vastus "omnibiont" õigeks lugeda:-) Aga ma ei hakka siin enam midagi nõudma, ega need mingid olümpiamängud ei ole, mille medalitabelit võib veel mitu aastat tagantjärele parandada. See tundub küll kunstlik termin, aga näiteks ksenobiont ("võõrliik") on täiesti reaalselt eksisteeriv sõna.
janus
Postitusi: 12
Liitunud: 10.01.2007, 16:51

Re: Eestikad

Postitus Postitas janus »

tegelikult on kasutusel ka kosmopoliitne liik, seda küll rohkem leviku osas, aga plastilisuss järeldub siit ka - muidu ju ei leviks
vvallo

Re: Eestikad

Postitus Postitas vvallo »

Ühinen heameelega marguga järgmise aasta Eesti individuaaltshempionaadi ühe küsijana. Kui selline ettepanek sobib muidugi.

Vallo Kask.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas polt »

Nii Tõnis Poom ka veel kampa ja suurepärane meeskond koos.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Eestikad

Postitus Postitas tauno »

keegi võiks emv individuaali tulemused üles panna, saaks kah teada, mitu punkti ma üldse sain ja mis need 35 viimast vastust olid :)
Vilniuse Žalgiris
Aare6631
Postitusi: 552
Liitunud: 06.07.2009, 20:50

Re: Eestikad

Postitus Postitas Aare6631 »

Täna ehk jõuab. Käisin Heino juures, tõin mängu pulga peal ära. Saab tulemused ja mängu ühekorraga.
Kasutaja avatar
ravenius
Postitusi: 721
Liitunud: 02.01.2005, 20:48

Re: Eestikad

Postitus Postitas ravenius »

Heino, ega sul mõni münt üle ei jäänud? Vaatan, et olen ainsana "Paraadi" teadnud... Võib-olla õpin siis lõpuks selgeks, mis selle sovrini teisel küljel on kujutatud...
Kasutaja avatar
punukana
Postitusi: 4752
Liitunud: 11.01.2007, 14:31
Asukoht: Rapla loomulikult. Iga ebanormaalne inimene elab Raplas.

Re: Eestikad

Postitus Postitas punukana »

Tähenärimise korras- 68. küsimuse tekstis (Mungo Jerry) on juttu kahetähelise nimega ansamblist. Ehkki küllap keegi kindlasti tegi selle tähelepaneku juba kohapeal, kui avastas, et ühtki sellist ei meenu.
"Nägin saalis ka treener Jüri Pritšinit, kes istus tribüünil minust kiviviske kaugusel." (Ivar Jurtšenko korvpalli karikafinaali kommenteerides)
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas polt »

See asi klaariti juba kohapeal ära.Mungot on krt raske kahe tähega kirjutada
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
Henry IX
Postitusi: 7743
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Asukoht: Kännus, Tallinnas

Re: Eestikad

Postitus Postitas Henry IX »

See trükiviga klaariti mängu ajal ära, ent näe teksti jäi sisse (Mugo Jerry)
Tiit! Oled jah paraadi ainsana teadnud ja dollari ära teeninud.
Ootame Tartuni !
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Re: Eestikad

Postitus Postitas holte »

Kena mäng näikse olnud. Ise hilinesin ja et kohalikud (adminn-neiud) mängust ei teadnud ja ei õnnestunud ka kohal ühtki viita märgata, ei suutnud kohta nii kiirelt leida, et veel ütleme, teisest voorust ehk kaasa lüüa. (See ei ole etteheide ega kriitika, hilinesin omal algatusel :D )

Vaatasin küsimusi, henry on saanud pihta mu kahele küsimusele, mida ma aeg-ajalt märkmikku sikerdan,
et "sellest võib midagi tulla". Üks neist oli Terminali-autogramm ja vastust poleks enam mitte mäletanud.

Aga et ma olen kõva joraja, siis paar h-haugatust, mis küsimusi lugedes pähe kargas:
Inni puhul oleks ehk olnud mõistlik siis küsida retoromaanikeelset nime, teda kutsutakse ikka ka Šveitsis enamasti Inniks;
turn ja river pole Omaha-põhised terminid, peaks kehtima kogu pokkeri kohta.
wikipärl: Pärast seda tegeles [Kaspar Jancis] kaks aastat muusika ja elatise teenimisega.
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas polt »

Mulle eilne mäng meeldis. Üle hulga aja tundus olevat üks selline eestikate mäng kus nulliringe praktiliselt ei olnud, kui välja arvata see õnnetu Juur viimases plokis. Ma olen põhimõtteliselt igasuguste arvuküsimuste ja tsitaadiküsimuste vastu ja seekord olid need suudetud kokku panna viimasesse otsustavasse plokki. Kahju.
Aga muidu oli tore mäng. Parim küsimus oli minu hinnangul sidrunist välja kukkuvate mentide küsimus ja muidugi neegersuusataja.
Väga lahe oli see, et mingil ajal sai hakatud vaatama et kus me peale peesseläind starti oleme ja arutatud, et vot Kreegipuu-Kauber tuleb kinni võtta -see 4 punkti pole ju mingi vahe. Krt ja see vahe jäi lõpuni aga meie meeldivaks üllatuseks olid Kauber-Kreegipuu vahepeal lausa hõbedakohale tõusnud. :lol: Mis tähedas ka meile halva esituse juures korralikku kohta.
Loodan, et Kreegipuu on eilsest karurünnakust toibunud.(Delfi)
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Vasta