Eestikad

Arutelu mälumänguteemade üle (Discussion Board)

Moderaatorid: aadu, Hallvatt

Vasta
Kasutaja avatar
holte
Postitusi: 8422
Liitunud: 03.01.2005, 00:58
Asukoht: Rapla

Re: Eestikad

Postitus Postitas holte »

Mis oli väga hea - plokid polnud temaatilised. Nii oli enamvähem kõigil millegi kallal
mõelda. Ja henryle pole millegagi oponeerida, mäng iseenesest on parimaid, kus olen
osalenud (noh, ma pole ka just sage käija) - ainult et mõningane üllatav vingus-kangus
isegi esticata ja mõisate-TÜ dekaanide puudumisel.. :wink:
wikipärl: Pärast seda tegeles [Kaspar Jancis] kaks aastat muusika ja elatise teenimisega.
Sven

Re: Eestikad

Postitus Postitas Sven »

Ka minu poolt kiitus korraldajatele! Kui pool kuus kodu poole kõmpima hakkasin, imestasin, et kell ei olegi palju. Huvitava asjaga tegeledes läheb aeg ikka subjektiivselt kiiresti.
Küsimused olid ka OK, näiteks tahaks ära mainida soome kuulitõukajad (oleks pidanud ühte teadma ja teise tuletama), NHL (vihjeid kuipalju, aga me ei näinud puid metsa taga), jääkaru Egiptuse loomaaias. Lipuküsimustega on selles mõttes lihtne, et kas on veel midagi, mida pole küsitud, seega on mängijal lihtsam. Ilmselt hakkavad varsti tulema mingite vähemusrahvuste lipud - fulbed, vodjad, setod vm. Gotta go now
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas polt »

Tauno, ma ei tea kes on need mõned varasemad, kes hiiglaslikke honorare küsivad kuid meie punt ja mina isiklikult oleme kõige rohkem saanud 50.- küsimusest. Seega minu andmetel tahtsite just teie vist alguses rekordhonorari saada? Hetke majandussituatsiooni ja küsimuste arvu arvestades(hulgi on odavam) on 50.-ka täna ikka väga hea hind.
Mina kirjutasin järgmise aasta küsijate kohta ankeetoi endiselt, et võistkondlikel võiks küsida viitsemeistrid-seega 2. tulnud jäänud võistkond. Meistritel peab olema võimalus tiitlit kaitsta.
Overalli spordiklubi saaks suurepäraselt võistkondlikega järgmisel aastal hakkama.
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Eestikad

Postitus Postitas tauno »

ei pea paika. me ei tahtnud konkreetset summat, vaid küsisime, mida liit ise pakub. vastus oli, et enamasti on makstud 50 ja headel aegadel 100.- küsimuselt. me ütlesime et selle taha asi ei jää. pole meie asi, kes ja mille eest kui palju kunagi sai. mõte oli selles, et me ei esitanud kõrgemaid nõudmisi ja pealegi tõime hoopis ka ise auhindu ca 40 raamatut + printimine. liit muretses ruumid, aare tegi juunioriga vastuselehed + punktitabeli.
Vilniuse Žalgiris
IS
Postitusi: 297
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Re: Eestikad

Postitus Postitas IS »

See segadus rahadega on tulnud minu poolt sellisel kujul, nagu Tauno kirjutas. Mäletasin, et oli juttu kunagi sellest, et heal juhul kannataks 100 krooni küsimusest maksta. Tundub aga, et see jutuks vist jäigi, sest dokumentaalseid kinnitusi sellest, millisel mängul ja kellele 100 krooni küsimuse eest maksti, ei leidunud. Seega - järgmised tegijad, ega vist üle 50.- ikka välja ei pigista.
Ei hakka praegu pikemalt kirjutama oma mõtteid üritusest, kuna on kiire, aga niipalju esimese hooga ütlen, et Tauno mõte EMV 3 ala ühendamisest ühel nädalavahetusel on väga hea.
Ja veel niipalju, et mängude tegijaid on sellistele võistlustele alati väga raske leida (eelmisel aastal tuli lausa välisabi paluda), seega oleks tõesti hea, kui Overall Poldi visatud konksu alla neelaks ja hakkaks valmistuma järgmise aasta mängu tegemiseks...
Kasutaja avatar
Henry IX
Postitusi: 7743
Liitunud: 25.03.2005, 21:40
Asukoht: Kännus, Tallinnas

Re: Eestikad

Postitus Postitas Henry IX »

Pigem võtaksime 2010.a. üksikmängumeistrivõistlused enda kanda, kui antaks, näiteks 120 küsimust.
Võistkonnameistrivõistlustega oleme saanud hamba verele ja tahaksime osaleda.
Fabregas sooritas väljakule väljaheite.
Kalev TV kommentaator
Innocentius XIV
Postitusi: 50
Liitunud: 15.02.2005, 22:58

Re: Eestikad

Postitus Postitas Innocentius XIV »

IS kirjutas:Ei hakka praegu pikemalt kirjutama oma mõtteid üritusest, kuna on kiire, aga niipalju esimese hooga ütlen, et Tauno mõte EMV 3 ala ühendamisest ühel nädalavahetusel on väga hea.
Siis juba pigem tuleks tagasi paari aasta taguse formaadi juurde, kus ühel nädalavahetusel mängiti võistkonnamängu ja teisel olid üksikmäng laupäeval ning paarismäng pühapäeval. Muidu tekib ikka tõeline mürgitus, arvestades küsimuste arvu plahvatuslikku kasvu viimasel hooajal.
IS
Postitusi: 297
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Re: Eestikad

Postitus Postitas IS »

Teisest küljest on asja juures see positiivne pool, et päästaks ühe laupäeva muudeks tegemisteks. EM-idel on ka kõva tempo ja see on kuidagi üle elatud. Muidugi ei peaks igas mängus 180 küsimust olema (kui pühapäeval näiteks 60 kõige hullemat asja oleks välja jäetud, oleks ju ka OK olnud). Laupäeval alguseks siis näiteks individuaal 80 küsimusega ja siis paarismäng 80 küsimusega ja pühapäeval võistkonnamäng 120 küsimusega. Rõhuks pigem rohkem kvaliteedile, mitte kvantiteedile ja freak show´le.
Innocentius XIV
Postitusi: 50
Liitunud: 15.02.2005, 22:58

Re: Eestikad

Postitus Postitas Innocentius XIV »

Ankeetidest ka võistkonnamängu osas kokkuvõte:

9 täitjat sooviksid võistkonnamängu kahel päeval, mängus kokku keskmiselt 139 küsimust.
32 täitjat sooviksid võistkonnamängu ühel päeval, mängus kokku keskmiselt 138 küsimust.

Vastata sooviksid:
5 täitjat - 1-kaupa
3 täitjat - 1-kaupa, kuid küsimusi lauda 5 korraga
17 täitjat - 5-kaupa
4 täitjat - 6...8-kaupa
13 täitjat - 10-kaupa.
IS
Postitusi: 297
Liitunud: 03.05.2005, 19:27
Asukoht: Tallinn

Re: Eestikad

Postitus Postitas IS »

Tahtsin pisut oma eelmist postitust kommentaarida - mõtlesin muidugi laupäeva, mitte pühapäeva. Ning "hullude küsimuste" all mõtlesin neid, mida keegi ei vastanud või tuli soolovastus (s.t. neid võib nimetada friigiteadmisteks) ja neid koguneski kokku üsna palju. See ei tähenda, et tegemist otseselt halva küsimusega oleks. Varasema aja mängu ideoloogia oli pisut teine - täisring või 0-ring loeti ebaõnnestunud küsimuseks ja asendati uue küsimusega. Aga laupäevasel üldmuljel ei olnud viga, kuigi 43 a. tagasi toimunud võistluste alagruppe ja osseedist kõrilõikaja nime mäletada oli ikka päris ränk. Hingele palsamiks oli aga loogikaga tuletatav vastus : kalakass ning klassikaline Goethe ja Mozart. Tegemist oli tõesti Eesti-välise kultuuriruumi mänguga ja kui kellelgi oleks võistkonnas olnud näiteks mõni soomlane, oleks kindlasti rohkem punkte saadud.
illar

Re: Eestikad

Postitus Postitas illar »

Minu arvates oleks eestikate pidamine ühel nädalavahetusel hea mõte ja see võiks toimuda mitte Tallinnas, vaid külakorda mööda asjast huvitet maakonnalinnu või väiksemaid keskusi (nt Tartu, Rakvere, Viljandi, Otepää jne). Siis pälviks nn mälufestival vähemasti lokaalset tähelepanu ja ilmselt oleks kilvaritel väljaspool võistlusareeni ka omavaheliseks suhtlemiseks suuremad võimalused. Valdavalt on ka ööbimisvõimalused sellistes keskustes olemas ning vajadusel vast saab abi ka spartalikust majutusest, nagu kõikvõimalikel muudel spartakiaadidel ajast-aega toimitud on.

Mis puutub võistkonnamängu formaati, siis korraldus oli seekord väga ladus, punktiarvestus ülevaatlik ning võistlusmoment täiesti olemas. 10 korraga lauda andmisel sai oodatud suuremat segadust. Kindlasti ei poolda mullust formaati (5 kätte ja ühekaupa ärakorjamine), mis muutus eriti totraks juhtudel, kui esimesena ära korjatav küsimus oli kõige raskem ja viimasena ära korjatav kõige kergem. Raskusaste oli seekord võistkondlike tarbeks täiesti OK, v.a juba eelpoolmainitud Tai tõstja (äravastaja võiks siin kommenteerida, milliste mnemotehnikate abil ta seda tegi), mõned tundmatud kirjanikud jms
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas arko »

Paraku on vist nii, et ette ennustada, millised parasjagu need "hullud kõsimused" on, ei suuda eriti keegi. Ausalt, kes oleks osanud arvata, et Tai tõstjat 2,5 võistkonda teab ning metsotintot ainult üks?
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Kasutaja avatar
polt
Postitusi: 8190
Liitunud: 05.01.2005, 11:57
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas polt »

Eks nende küsijate leidmine ongi alati kõige raskem. Rae-Kolga näiteks ei ole Jevgeni väitel suuteline küsimusi tegema. Sest tema peaks siis neid üksi tegema. Meie punt peaks nagu mitmeks aastaks ette oma missiooni ära täitnud olema.(järjest võistkondlik, individuaal ja paarikas) Kvart oleks ka muidugi variant aga enamus neist on Tartus oma väga head taset nagunii näidanud. Ehk teha siis kolmiküritus e. eestikad järgmisel hooajal Tartus? Nordbiochem oleks ka muidugi arvestatav jõuk küsijaid-Poomi küsimusi ootaks huviga. Ega paratamatult jääbki see küsimise enda õlule võtmine maximaalselt 5-6 seltskonna kanda-sest eestikad pole debüütmänguks just parim koht.

Krt mulle hakkas see eestikad järgmine aasta Tartus variant meeldima. Neelake konksu! Kui Tartus tuleb järgmine aasta kahepäevane üritus -võin ma teha õhtuse meelelahutusliku kõrtsikilva.(tasuta)
Arenege!( Ka taandareng on areng!)
Kasutaja avatar
tauno
Postitusi: 3066
Liitunud: 03.01.2005, 10:27
Asukoht: Vabaduse väljaku trammipeatus

Re: Eestikad

Postitus Postitas tauno »

me peaks kah natuke vahet, sest ikka üsna palju tehtud viimasel ajal: emv individuaal, võistkondlik, mullu veel PMV ja Tallinn-Tartu ning jüri mängud, lisaks EM, kohalikud sarjas jms. aga kunagi kindlasti jälle.
mängude korralikult tegemine pole lihtne. nii et tegelikult lugupidamine kõigi suhtes, kes igal aastal viitsivad korralikult teha mitmeid mänge: tiit, arko, polt, ints, heino jt
esimesed korrad võivad aia taha minna, aga kes ise üldse ei tee, on ikka pisut friiraider. ja üksi ei maksa vähemalt algul teha, võtku kedagi kampa ja tuleb ehk parem.
Vilniuse Žalgiris
Kasutaja avatar
arko
Site Admin
Postitusi: 6294
Liitunud: 28.04.2004, 10:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Eestikad

Postitus Postitas arko »

Neile, kes räägivad, et mälumäng on kurnav: on suht müstiline vaadata suurvõistlustel inglasi. Näib, et nende jaoks on kurnav pigem iga hetk ilma mängimata. Paljudel meestel on kaasas komplekte, mida siis vabal ajal läbi mängitakse, lihtsalt niisama, tihti poole ööni. Leuvenis näiteks mängisid nad lõunasöögi kõrvale sujuvalt läbi EMi koondiste poolfinaali stiilis mängu (3x20 küsimust).
Sööge sooja saia väikese hulga kiiviga!
Vasta